Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Норвешки "Рогнан хорноркестар" одржао концерт у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 12.08.2018. Јужна Србија Инфо

Чланица Градског већа за културу Јелена Митровски и помоћник градоначелника проф.др Небојша Ранђеловић примили су у петак у Градској кући госте из Норвешке, чланове оркестра Рогнан хорноркестар који су гости Града и учесници џез фестивала Нишвил.

Норвешки "Рогнан хорноркестар" одржао концерт у Нишу

Одржали су концерт на Амфитеатру на кеју који је одушевио присутне Нишлије. Пријему су присуствовали и градоначелници Ниша и Салтдала, Дарко Булатовић и Руне Берг, који су искористили прилику да разговарају и о наставку сарадње два побратимљена града.

Иначе, оркестар је основан, управо на данашњи дан,давне 1908.године под именом Рогнан Хорнмузик и један је од првих чланова музичког удружења у Северној Норвешкој. Има 28 чланова.

Гости су се захвалили на срдачној добродошлици и истакли да им је изузетно задовољство што своју музику могу да представе Нишлијама.

Одушевљени су фестивалом и свим пратећим програмима.

Помоћник градоначелника Ниша Небојша Ранђеловић истакао је да му је драго што је имао прилику да слуша извођење Рогнанхорноркестра, иначе аматерскогоркестра, и пожелео им још много успешних наступа и пријатан боравак у Нишу, уз жељу да се културна сарадњадва града побратима у наредном периоду и прошири. Гости су, заједно са нишком Импресијом, у Градској кући, извели и пригодан музички програм, и најавили могућност наставка сарадње.


#   Ниш   Нишвил   Норвешка   Дарко Булатовић   Небојша Ранђеловић   Јелена Митровски   Рогнан хорноркестар
@nisville @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима