Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Садејство музике, љубави и вина, представљање књиге Александра Токовића

rssBookmark and Share

Ниш 20.04.2023. Јужна Србија Инфо

Садејство музике, љубави и вина, представљање књиге Александра Токовића „Сећања и љубави“ биће пердстављано у четвртак, 20. април 2023. у 18 сати (Нишки културни центар).

Садејство музике, љубави и вина, представљање књиге Александра Токовића

„Каријера кантаутора Александра Токовића траје дуже од четрдесет година, а музика је та која му је  отварала сва врата у животу и употпуњавала живот и послове којима се бавио. Један од најзначајнијих момената у његовој каријери је издавање самосталног албума Сећања и  љубави 2001.  

Сарађивао је са многим познатим музичким именима, међу којима су и Боба Стефановић, Мики Јевремовић, Арсен Дедић, Миладин Шобић, Лео Мартин, Корнелије Ковач, Звонко Богдан… Ова и многа друга имена из света музике  учествовала су на Фестивалима Љубави и вина, чији је он оснивач. Овог пута, у програму ће учествовати и Бане Јовановић, интерпретатор забавних мелодија из Ниша, Споменка Ђокић Крстић, „Лутајућа срца” (вокал) и Бора Јовић, Вински подрум Малча.

Године 2004, Александар  постаје и члан је Витешког реда Арена Забаткиенсис, а његова песма Химна љубави и вина га је квалификовала за пријем у тај Вински ред. Након тога, као уметнику који је био познат по имиџу љубави и вина, уследили су и позиви других винарија, све од Вршца, па до Власотинца.
Ова књига је дар свима који воле и вечно живе. Свако ће у њој наћи део себе и кроз слике, речи, звуке и стихове се врааћати у зелену долину младости. А Токовићеве песме говоре о вину, људима и догађајима.“ (Татјана Миленковић, уредник Научно-популарног и образовног програма у НКЦ-у)

 


#   Ниш   књига   Нишки културни центар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима