Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"СРЦЕ ДИНАРЕ" збирка прича

rssBookmark and Share

Ниш 09.10.2023. Јужна Србија Инфо

"СРЦЕ ДИНАРЕ је збирка прича у којој се мешају фантастика и реалност, познати предели и догађаји и они који су изван наше просторно - временске матрице.

"СРЦЕ ДИНАРЕ" збирка прича

Њени јунаци нису само људи, већ и животиње, плаине, реке, природни ентитети који поседују неку врсту свести и имају одређене намере у интеракцији са љуцким бићима. Један аспекат Срца Динаре јесте завичајни, који описује борбу за опстанак и преживљавање у суровим ратним и поратним условима у подинарју, али поред локалног, књига има и општији, универзалнији приступ - путем прича о невидљивој Стази која обједињује наш природни, културни и духовни простор, те скраћује просторна и временска растојања. Стазу могу да виде и њом ходе само они који од зла очисте своје срце. Ова књига је прича о тој стази и срцу Планине."


Борис Мишић рођен је 1974. године у Ријеци. Детињство и део младости провео је у Пећима код Босанског Грахова. Живи и ствара у Новом Саду, где је и дипломирао на Правном факултету. Приче фантастике, научне фантастике и хорора су му објављиване у више домаћих и регионалних збирки и часописа (" Гвоздена капија – збирка прича о Голупцу", "Чувари златног руна 2 – збирка прича о Звижду и Хомољу", "Нешто дише у мојој торти", "Нијансе зла", "Нијансе времена", "Бесан", "Књижевни часопис Максим", "Омаја", UBIQ итд.)
Неколико прича преведено му је на словеначки језик и објављено у словеначком СФ часопису Супернова.
Објавио је и три самосталне збирке прича: "Вила шаторица", "Небеска звона" и "Срце Динаре", све три у издању Пресинга из Младеновца…

СРЦЕ ДИНАРЕ

Четвртак, 12. октобар 2023, Мала сала НКЦ-а, 18 сати

 

Учествују:
Снежана Илић Глигоријевић
Борис Мишић, аутор

Модератор Драгосава Младеновић, уредник Трибинског програма у НКЦ-у.

 


#   Ниш   књига   Нишки културни центар   Срце Динаре збирка прича
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима