Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање се припрема за "Борине позоришне дане"

rssBookmark and Share

Врање 30.09.2017. Јужна Србија Инфо

У Врању ће од 21. до 26. октобра бити одржана традиционална културна манифестација ,,Борини позоришни дани", која се већ 37 година организује у част великог писца Борисава Станковића.

Врање се припрема за "Борине позоришне дане"

На састанку Организационог одбора, којим је председавао градоначелник Врања др Слободан Миленковић, утврђен је главни програм овогодишњих ,,Бориних дана".

Овогодишња манифестација ће почети 22. октобра представом ,,У агонији" у продукцији Беоарта.

Публика ће бити у прилици да види и остварења ,,Хор бечких дечака", продукцијске куће Југоарт, затим ,,Илузије", установе културе ,,Вук Караџић" из Београда, ,,Уједињене или смрт", позоришта из Приштине и представу ,,Јами дистрикт", у којој ће наступити глумци из неколико позоришта из Србије и Црне Горе. Пратећи програм ће бити утврђен наредне недеље, а оно што је извесно да ће бити одржана презентација монографије о четири деценије рада глумца Драгана Станковића, затим представе за децу, сусрети са глумцима и разговори. Слоган под којим се одржавају 37. ,,Борини позоришни дани" је ,,Оптимисти", а уметнички саветник је Жељко Хубач, директор драме Народног позоришта у Београду. Цена појединачне улазнице биће 600, а комплета 2.500 динара. 


#   Врање   Слободан Миленковић   Борини позоришни дани   установе културе   Хор бечких дечака   Жељко Хубач
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима