Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршена „Борина недеља“

rssBookmark and Share

Врање 30.03.2014. Блиц

Уручењем награде Петру Милошевићу за роман „Тиња Калаз“,у Врању је у суботу увече завршена 48. “Борина недеља“,која је од 23.до 29.марта окупила најбоље домаће писце.

Завршена „Борина недеља“

Награђено дело писца из Будимпеште објавила је „Агора“ из Будимпеште. Професор др Горан Максимовић рекао је да најбољи српски роман у прошлој години „Тиња Калаз“ тематски спаја Врање и Калаз, захваљујући позоришној представи „Коштана“, коју изводе ученици српске гимназије у Будимпешти.

Аутор Петар Милошевић рекао је на завршној свечаности књижевне светковине да је роман писао десет година и да му је Борисав Станковић омиљени писац.

Књижевни критичар проф.др Радивоје Микић нагласио је да без Борисава Станковића нема модерне српске прозе.Александра Угреновић рекла је да су дела писца из Врања Боре Станковића и даље инспиративна и провокативна.

Уредник Књижевне заједнице „Борисав Станковић“ у Врању песник Мирослав Цера Михаиловић истиче да је књижевна манифестација успешна упркос великим финансијским проблемима,којима су кумовали локална самоуправа и ресорно министарство.


#   Врање   Борина недеља   Горан Максимовић   локална самоуправа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима