Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Završena „Borina nedelja“

rssBookmark and Share

Vranje 30.03.2014. Blic

Uručenjem nagrade Petru Miloševiću za roman „Tinja Kalaz“,u Vranju je u subotu uveče završena 48. “Borina nedelja“,koja je od 23.do 29.marta okupila najbolje domaće pisce.

Završena „Borina nedelja“

Nagrađeno delo pisca iz Budimpešte objavila je „Agora“ iz Budimpešte. Profesor dr Goran Maksimović rekao je da najbolji srpski roman u prošloj godini „Tinja Kalaz“ tematski spaja Vranje i Kalaz, zahvaljujući pozorišnoj predstavi „Koštana“, koju izvode učenici srpske gimnazije u Budimpešti.

Autor Petar Milošević rekao je na završnoj svečanosti književne svetkovine da je roman pisao deset godina i da mu je Borisav Stanković omiljeni pisac.

Književni kritičar prof.dr Radivoje Mikić naglasio je da bez Borisava Stankovića nema moderne srpske proze.Aleksandra Ugrenović rekla je da su dela pisca iz Vranja Bore Stankovića i dalje inspirativna i provokativna.

Urednik Književne zajednice „Borisav Stanković“ u Vranju pesnik Miroslav Cera Mihailović ističe da je književna manifestacija uspešna uprkos velikim finansijskim problemima,kojima su kumovali lokalna samouprava i resorno ministarstvo.


#   Vranje   Borina nedelja   Goran Maksimović   lokalna samouprava
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima