Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izraelci otvraju fabriku nameštaja u Kušumliji, posao za 100 radnika

rssBookmark and Share

Kuršumlija 03.07.2018. Južna Srbija Info

U Kuršumliji je prošle nedelje zvanično potpisan zapisnik o primopredaji zgrade bivše Modne konfekcije “7 Juli”, kojem su prisustvovali direktor izraelske kompanije ”Wood Feel” – Ran Aviad, predsednik opštine Kuršumlija – Radoljub Vidić i direktor kompanije “Simpo Šik” – Milorad Andrejević.

wood-feel.com
wood-feel.com

Zahvalivši svima koji su omogućili da pomenuta kompanija dođe u Kuršumliju, direktor Ran Avijad istakao je da će se baš u Kuršumliji proizvoditi nameštaj za svetsko tržište po najsavremenijoj tehnologiji. Od oktobra meseca ova kompanija pokrenuće proizvodnju nameštaja u Kuršumliji. Prema njegovim rečima nameštaj za svetsko tržište proizvodiće se u saradnji sa preduzećem „Simpo ŠIK“ koje će proizvoditi šper ploču od hrastovog drveta.

„Koristićemo najsavremeniju tehnologiju u proizvodnji nameštaja, a plan je da se u narednih 90 dana adaptira zgrade bivše Modne konfekcije “7. Juli” hala za proizvodnju i montaža mašina i opreme“, kazao je direktor ove izraelske kompanije. Navodeći da je već angažovano petoro radnika, Aviad je najavio je da će u početnom periodu biti angažovano oko stotinu radnika kao i da će veća grupa radnika ubrzo biti poslata na obuku u Izrael.

„Imamo razvojni program koji predviđa kontinuirano povećanje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika“, kazao je direktor kompanije „Wood Feel“ i najavio da će nameštaj proizveden u Kuršumliji najpre biti predstavljen na Sajmu nameštaja u SAD.

Predsednik opštine Kuršumlija, Radoljub Vidić, tim povodom naglasio je da je reč o prvoj stranoj investiciji u Kuršumliji, ocenivši da je zapošljavanje 100 radnika u našem gradu „isto kao da je posao dobilo 10.000 ljudi u Beogradu“.

„Svaki zaposleni radnik za nas mnogo znači jer u opštini imamo oko 30 odsto nezaposlenih“, kazao je Vidić, dodajući da je važno što će i renoviranje prostora u kome će biti smeštena nova fabrika, raditi domaće firme.

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Radoljub Vidić   fabrika   predsednik opštine   nameštaj   Simpo Šik   Izrael   Rodoljub Vidić   Wood Feel nameštaj
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}