Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lakše isključenje sa grejanja u Nišu

rssBookmark and Share

21.09.2015.

Grad delimično popustio pred zahtevima udruženja niških skupština stanara.
Privremena odjava sa mreže bila bi besplatna uz reprogram dugova.

Većnik Miloš Banđur najavljuje olakšanu odjavu sa toplovoda
Većnik Miloš Banđur najavljuje olakšanu odjavu sa toplovoda

Korisnici daljinskog grejanja u Gradu na Nišavi ove sezone će, posle odluke Gradskog veća, moći mnogo lakše da se privremeno isključe sa toplovodne mreže "Gradske toplane". Osim što su na poslednjoj sednici uslovi po tom pitanju znatno olakšani, najavljeno je i da će pred narednu grejnu sezonu, svako ko želi moći potpuno da obustavi isporuku grejanja u svojim stanovima.

Najvažnija novina u odlukama Gradskog veća tiče se onih koji žele da privremeno stopiraju usluge JKP "Gradska toplane, koji su daleko jednostavniji od onih koji su važili ranije.

- Usluge privremene obustave radiće se o trošku gradske toplane, i korisnik svoja dugovanja neće morati da izmiri u potpunosti do tog trenutka, već postoje razni načini da reprogramom vrati dug, i nije više potrebna saglasnost čitave Skupštine stanara. Svi korisnici koji privremeno obustave daljinsko grejanje biće u obavezi da omoguće kontrole i svojih komšija, ali i radnika JKP "Gradska toplana" - rekao je gradski većnik Miloš Banđur.

Gradsko veće dozvolilo je i korisnicima daljinskog grejanja da se trajno isključe sa toplovodne mreže, a bez mešanja pravosudnih organa. Ovo će Nišlijama biti omogućeno ali tek sledeće godine, jer taj posao, kako kažu, mora da se obavlja samo van grejne sezone.

- Moraće svakako da ispune određene uslove, da im to dopuste njihove komšije, da se obavi provera da li to isključenje neće uticati na druge stanare, s tim što će biti u obavezi da dopuste kontrolu skupštine stanara - obrazlaže Banđur u gradskom veću zadužen za komunalije. - U tim slučajevima korisnici će biti u obavezi da imaju izmirena sva dugovanja prema Toplani, i pored toga će moći ponovo, ukoliko to žele, da se priključe, ali će i tada sami snositi troškove.

Prema procenama, čelnici grada ne smatraju da će njihovo preduzeće biti ugroženo ili oštećeno, jer u ovom zahtevu za isključenje sa sistema daljinskog grejanja podnelo je samo oko 1.000 građana, što u odnosu na tridesetak hiljada korisnika nije veliki broj.

Odluke koje je donelo niško Gradsko veće, trebalo bi da usvoje i odbornici gradskog parlamenta već na sledećem zasedanju, koje je zakazano za sredinu iduće nedelje.

PROTEST OSTAJE

U Udruženju Skupština stanara ističu da zakazani protest za 23. septembar ispred zgrade Skupštine Niša ostaje na snazi.

- Potrebno je da se zaštite i svi oni koji se neće isključivati sa mreže, a njima je bitna cena koju će plaćati za tople radijatore, tako da borba i dalje traje - kaže Saša Kostić, predsednik Udruženja skupština stanara.

Novosti

Komentara: 0


#   isključenje   Gradsko veće   Gradska toplana JKP   Miloš Banđur   Gradski većnik     daljinsko grejanje   Udruženje skupština stanara   Saša Kostić
@Milos_Bandjur @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima