Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišu potreban sadržaj koji imaju veliki gradovi - do sredstava preko projekata

rssBookmark and Share

Niš 03.09.2020. Južna Srbija Info

„Nišu je potreban sadržaj koji imaju veliki gradovi“, izjavila je na sastanku sa predstavnicima Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP) u Nišu, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Nišu potreban sadržaj koji imaju veliki gradovi - do sredstava preko projekata

Sugerišući sve projekte za koje bi ta Kancelarija mogla da konkuriše, bilo da se njima privlače domaća ili sredstva stranih investitora, gradonačelnica Sotirovski je istakla da od stručnjaka iz KLERP-a očekuje stalne i informacije na dnevnom nivou kako bi svi, za Niš značajni projekti, bili sagledani na vreme.

"Nišu su neophodni novi vrtići, pogoni za teško zapošljive kategorije stanovništva, nove pijace, osvetljeni i uređeni kružni tokovi, povoljan ekonomski ambijent, ali i sadržaji poput botaničke bašte, zoološkog vrta i svega što grad čini modernim", istakla je Sotirovski.

Važno je i da se redovno aplicira za sredstva koja bi dugoročno rešila problem romskih naselja, rečeno je na sastanku.

Predstavnici KLERP-a, obavezali su se da će ponuditi mehanizme podrške svim planovima koji se tiču razvoja privrede i spremni su, kako kažu, da dosledno izveštavaju grad o svim potencijalno dobrim projektima koji mogu da donesu Nišu značajna razvojna sredstva.

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   KLER   ulična rasveta   projekti   projektno finansiranje   Botanička bašta   zoološki vrt   KLERP
@GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima