Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stigle određene količine lekova i štampe na Kosmet

rssBookmark and Share

Kosovska Mitrovica 26.11.2018. RTS, Tanjug, Južna Srbija Info

Na Kosovo i Metohiju jutros je stigla određena količina lekova i dnevne štampe, saznaje RTS. Novine nisu stigle na kioske, već su razdeljene po zgradama, ponegde su stavljane u sandučiće, a negde ostavljane ispred vrata stanova.

Foto: RTS
Foto: RTS

Hleb, mleko i mlečni proizvodi iz centralne Srbije ne dolazi u Zvečan već četiri dana, od kada je Priština uvela takse od 100 odsto. Na pijaci za vikend nije bilo prodavaca mesa iz kopaoničkih sela. Sve je manje lekova, a najteže je sa rezervama kisonika, javlja izveštač RTS-a.

Predsednica Udruženja "Majka devet Jugovića" Svetlana Stević kaže da na Kosmetu preti teška socijalna kategorija.

Prema njenim rečima, to udruženje se već 17 godina trudi da najugraženijem stanovništvu na Kosovu i Metohiji dopremi hleb, a sada imaju brašna za svega deset dana.

Stevićeva je rekla da su se javili i novi korisnici narodnih kuhinja koji traže pomoć, jer sada ne mogu da plaćaju hranu po novim cenama.

"To su porodice sa većim brojem dece", kaže predsednica Udruženja "Majka devet Jugovića" i ističe da ako ne uspeju da uvezu brašno, narodne kuhinje će se zatvoriti.

Srbi sa Kosmeta najavili su za sutra miran protest zbog taksi koje je Priština uvela pre četiri dana, kao i zbog upada jedinice Rosu na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba.

Komentara: 0


#   hrana   Kosovo i Metohija   Albanci   Kosovska Mitrovica   takse   Priština   lekovi   roba
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima