Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Puj pike, ne važi" u slučaju direktora Doma učenika i uzbunjivača Vesne Ljubenković

rssBookmark and Share

24.05.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Slučaj (ne)legalnog izbora direktora Doma učenika u Nišu i pokušaja bivšeg uzbunjivača Vesne Ljubenković iz te ustanove, da ukaže na probleme, nije jedini koji je probio sve zakonske granice i medijsku pažnju.

"Puj pike, ne važi" u slučaju direktora Doma učenika i uzbunjivača Vesne Ljubenković

Iako je Vesna Ljubenković bivši uzbunjivač i bivši poslovni sekretar Doma učenika u Nišu podnelna apsolutno sve dokaze da je je izbor direktora te ustanove bio potpuno nelegitiman, nadležno Ministarstvo prosvete ostalo je potpuno "gluvo", pravdajući svoju odluku nekakvim "adminstrativnim" rešenjima i nerazumljivim "papirima".

Na sve dokaze (poznate i ministarstvu, inspekciji i medijima), niko ozbiljno nije reagovao, već naprotiv Ljuvenković je izgubila svaki status u toj ustanovi, "osvetom" ostrašnjenog diretora.

Evidentno je da novoizabrani direktor Mihajlo Marković (Pokret socijalista) nije ispunjavao uslove za izbor na to mesto, i to pre svega zbog elementarne stvari, a to je nedostatak radnog staža prema pravilniku, član 53. Zakona o učeničkom i studentskom standardu (dokaz radna knjižica).

Vesna Ljubenković u svojoj borbi za pravdu, Foto: Južna Srbija

Ni skoro godinu dana dopisivanja uzbunjivača Vesne Ljubenković i prilaganja gomile dokumentacije institucijama, nije pomoglo da se donese zakonski ispravna odluka. Mihajlović je izabran i stavr je "pečatirana".

Ovaj tekst nema nameru da "opterećuje" čitaoca pravnim stvarima, dokazima i zamršenom paprologijom, već da ukaže na onu čuvenu iz Vlade Srbije, kako "nema" partijskog i nestručnog zapošljavanja.

Kompletna dokumentacija sa dokaznim materijalom dostupna redakciji. 


#   Južna Srbija region   Pokret Socijalista   Ministarstvo prosvete   Dom učenika srednjih škola   radna knjižica   Vesna Ljubenković   Mihajlo Marković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima