Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad Prokuplje nagradio odlične đake besplatnim letovanjem u Crnoj Gori

rssBookmark and Share

Prokuplje 29.06.2022. Južna Srbija Info

kako kažu iz lokalne samouprave, želeći da pokaže koliko brine o svojim najmlađim sugrađanima, Grad Prokuplje je ove godine, obezbedio sedmodnevno letovanje u Buljaricama za 240 osnovaca iz četiri gradske i dve seoske škole. Prokupačkim školarcima na moru ove godine pridružiće se i učenici iz Osnovne škole „Svetislav Mirković Nenad“ u Maloj Plani i „Vuk Karadžić“ u Žitnom Potoku.

Grad Prokuplje nagradio odlične đake besplatnim letovanjem u Crnoj Gori

Reč je o odličnim đacima, koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima i deci iz socijalno ugroženih porodica.

-Prva smena od 89 đaka je već stigla na more juče i boraviće do 5. jula. Druga smena od 87 osnovaca boraviće u Buljaricama od 5. do 12. jula, a treća, koju čine 64 osmaka letovaće u avgustu mesecu, od 10. do 17. avgusta, zbog obaveza koje imaju za upis u srednju školu, rekli su u prokupačkoj lokalnoj samoupravi.

Deca su otputovala u pratnji nastavnika, a u okviru sedmodnevnog letovanja, na moru imaće i različite sportske aktivnosti u renoviranom prokupačkom kampu.

U lokalnoj samoupravi ističu da je ovakav vid podrške i nagrađivanja, podstrek za svu drugu deca, koja će se sledeći put naći na mestu onih koji su ove godine nagrađeni besplatnim letovanjem. Kao uspomenu na ovogodišnje druženje na moru, oni su dobili i majice na poklon od Grada Prokuplja, a obećali su da neće izneveriti poverenje, koje su im ukazali roditelji i nastavnici.

Ovo je drugi put da deca iz prokupačkih osnovnih škola letuju u Buljaricama o trošku Grada Prokuplja. Prvi put je ovakvo letovanje organizovano 2018. godine, a onda je prekinuto zbog pandemije korona virusa.

Komentara: 0


#   Prokuplje   letovanje   Crna Gora   lokalna samouprava   odličan uspeh
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima