Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradonačelnik Niša poručuje iz Kine: Niš će biti prvi "pametan" grad u Srbiji

rssBookmark and Share

Niš 27.04.2019. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović danas je sa potpredsednikom Vlade Republike Srbije i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem i ministrom finansija Sinišom Malim prisustvovao sastanku sa rukovodstvom kompanije “Huavej”.

Gradonačelnik Niša poručuje iz Kine: Niš će biti prvi "pametan" grad u Srbiji

Bulatović je, nakon susreta, izrazio zadovoljstvo činjenicom da je grad Niš obuhvaćen Memorandumom o saradnji između Vlade Srbije i kompanije “Huavej” o izgradnji “pametnih gradova”.

Niš“Načelno je dogovoreno da Niš bude prva lokalna samouprava u Srbiji u kojoj bi trebalo da bude realizovan projekat pametnih gradova. U tom smislu ćemo u narednom periodu odabrati tri komunalna servisa od testiranih sedam, koji će biti obuhvaćeni pilot projektom. Projekat pametnog grada će u budućnosti znatno olakšati svakodnevni život stanovnika Niša”, rekao je Bulatović.

Potpredsednik “Huavej” Li Đijan istakao je da će delegacija te kompanije u naredne četiri nedelje posetiti Niš, kako bi na terenu razmotrili koji bi komunalni servisi bili najpogodniji za implementaciju projekta “pametnih gradova”. On je dodao i da bi Niš mogao biti dobar primer razvoja koncepta “pametnih gradova” ne samo u Srbiji, već i u Evropi.

 

Komentara: 0


#   Niš   Darko Bulatović   Rasim Ljajić   Kina   lokalna samouprava   Digitalizacija   Huavej (Kina)   pametni gradovi
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}