Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Hoteli arapskog biznismena na jugu Srbije još u mraku zbog duga za struju više od četiri miliona dinara

rssBookmark and Share

Crna Trava 07.11.2016. V.Pešić Blic, Južna Srbija Info

Hoteli "Srbija" u Surdulici, "Vlasina" i "Jezero" na Vlasinskom jezeru i "Vilin Lug" u Crnoj Travi, koje je na aukciji 27. maja ove godine kupio arapski biznismen Ali Abdula ms el Maki iz Katara za nešto više od million evra, još su u mraku, piše Blic.

Hotel Vilin Lug, Foto: Privatna arhiva
Hotel Vilin Lug, Foto: Privatna arhiva

Zbog nagomilanog duga propalog Hotelsko-ugostiteljskog prteduzeća "Evropa" iz Surdulice od 2,5 miliona dinara, leskovačka Elektrodistribucija isključila je struju neposredno pre preuzimanja objekata.

U međuvremenu su potraživanja surduličkih električara od posrnule privatizovane firme premašila četiri miliona dinara i još niko ne zna da li će država da otpiše dug, ili će bogati arapski šeikiz Katara biti prinuđen da plati račun.

Objekat "Vlasina"  Foto: V. Pešić / RAS Srbija

Narodni poslanik i predsednik Skupštine opštine u Surdulici Novica Tončev smatra da Vlada Srbije treba da otpiše golemi dug za utrošenu električnu energiju i omogući da se premosti strujni nesporazum između katarskog šeika i resornog ministarstva.

Dugogodišnji surdulički političar i visoki funkcioner SPS-a Novica Tončev tvrdi da je obaveza države da inostranom biznismenu omogući da uđer nesmetano u posed bez ikakvih finansijskih obaveza prema Elektroprivredi Srbije i da nastavi da investira u sportski turizam južnih krajeva naše zemlje.

Direktor pogona leskovačke Elektrodistribucije u Surdulici Igor Kostić rekao je da se čeka da rukovodstvo Elektroprivrede Srbije uskoro konačno odluči da li će dug za struju da bude otpisan ili će ga platiti novi gazda privatizovanih ugostiteljskih objekata.

I izvor "Blica" potvrđuje da je ugovorom o prodaji Hotelsko-ugostiteljskog preduzeća "Evropa" precizirano da će u slučaju prodaje posrnulesurduličke firme nasleđeni dugovi biti otpisani.

Inače, privatizacija četiri hotela u Surdulici, na Vlasini i Crnoj Travi prva je investicija Katara u Srbiji.

Osim trojice radnika, svi zaposleni dobili su otpremnine i dobrovoljno napustili HUP "Evropa".

Gospodin Ali Abdula el Maki najavio je da će na Vlasinu da dovede i druge investiture iz Katara.

Komentara: 0


#   Crna Trava   Surdulica   Elektrodistribucija   Vlasinsko jezero   Novica Tončev   bez struje   Hotel Jezero   Ali Abdul el Maki   Hotel Vlasina
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima