Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Lolini izviđači" i gosti iz devet gradova

rssBookmark and Share

Niš 10.06.2019. Južna Srbija Info

Od 7. do 9. juna, 40. put po redu, je održana tradicionalna akcija Izviđačko-orijentacioni višeboj „LOLA“ u Izviđačkom centru Cerje nadomak Niša.

"Lolini izviđači" i gosti iz devet gradova

IOV „LOLA“ su ovog vikenda posetili izviđači iz 13 odreda, odnosno devet gradova – Banovića, Zenice, Prijedora, Broda, Novog Pazara, Šapca, Bele Palanke, Velike Plane i Niša. Svi oni, u okviru 31 ekipe, takmičili su se u kategorijama mlađih i starijih izviđača i planinki. Takmičarske discipline obuhvataju orijentaciju, signalizaciju, prvu pomoć, topografiju...

Pobednik u kategoriji mlađih izviđača je ekipa Prstenorepi lemuri iz OI „Đuka Dinić“ iz Niša, koja je imala najbolju Skicu kontrolne stanice. Najbolje urađen Izveštaj pređenog dela puta i Skice dela pređenog puta imala je ekipa mlađih planinki Sandžački vukovi 2 iz OI „Sandžak“ iz Novog Pazara. Ekipa Sandžački vukovi iz istog odreda bila je najbolja u kategoriji starijih planinki. U kategoriji starijih izviđača pobedila je ekipa Mamuti iz OI „Josif Pančić“ iz Niša, koji su imali najbolji Izveštaj dela pređenog puta i Skicu dela pređenog puta u starijoj kategoriji. Pehar za generalni plasman poneo je OI „Đuka Dinić“ iz Niša, čija je ekipa Tetrebi nacrtala najbolji Kroki kontrolne stanice.

Tokom leta će članovi našeg odreda posetiti Izviđački centar Stoliv, u kojem će kroz različite tematski oblikovane aktivnosti provesti izviđačku smenu na moru. Više informacija o ovoj i predstojećim aktivnostima možete naći na sajtu lola.org.rs kao i na Fejsbuk i Instagram stranicama odreda.

 

Komentara: 0


#   Niš   izviđači   Cerje   OI Lola (izviđači)
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima