Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mališani uz igru učili kako da zasade biljke

rssBookmark and Share

Niš 29.04.2021. Južna Srbija Info

Projekat Gradske opštine Medijana i Rotarakt kluba „Niš – Konstantin Veliki“ - „Zelenilo za najmlađe“

Mališani uz igru učili kako da zasade biljke

Sticanje znanja od malih nogu u oblasti ekologije i zdrave životne sredine, cilj je projekta „Zelenilo za najmlađe“ koji realizuju Gradska opština Medijana i Rotarakt klub „Niš – Konstantin Veliki“ u vrtiću „Leptirić“ u Nišu. Novo ruho u susret lepim danima u niškom naselju Duvanište dobilo je jedno od najvećih niških obdaništa. Uz raznobojne balone mališanima je održan mali čas sadnje biljaka u dvorištu, pa su novo mesto za život dobile 162  sadnice različitih vrsta tuja. Oplemenjena je okolina gde deca provode slobodno vreme tokom boravka i igre, a ceo prostor oko vrtića učinjen zelenijim i čistijim.

Ranijim projektima Gradske opštine Medijana u oblasti zaštite životne sredine ozelenjena su dvorišta Osnovne škole „Sveti Sava“ i više vrtića niške „Pčelice“. Time se najveća niška opština pridružuje aktivnostima na nivou države za što više zelenih prostora, pre svega u gusto naseljenim delovima grada i bližoj životnoj okolini.   

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   vrtići   biljke   Roteri klub   Vrtić Leptirić   Rotarakt klub Niš – Konstantin Veliki
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima