Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvara se prva Sigurna kuća u Pčinjskom okrugu

rssBookmark and Share

Vranje 18.03.2015. Tanjug, Južna Srbija Info

Prva Sigurna kuća u Pčinjskom okrugu namenjena smeštaju žrtava nasilja iz Vranja i drugih opština ovog regiona biće otvorena u četvrtak, 19. marta, saopštio je Fond B92.

Otvara se prva Sigurna kuća u Pčinjskom okrugu

Sigurna kuća u Vranjskoj Banji ima kapacitet da pruži utočište za više od 20 žrtava porodičnog nasilja iz Pčinjskog okruga.

Sigurnu kuću zvanično će otvoriti ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi, a prisustvovaće i predsednik UO Fonda B92 Veran Matić i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Evropska komanda američke vojske, preko kancelarije za vojnu saradnju ambasade SAD, uložila je 213.000 dolara u izgradnju ovog objekta. Radovi su počeli u avgustu 2014. i tekli su pod nadzorom inžinjerskog korpusa američke vojske.

Opština Vranje je obezbedila lokaciju, sve potrebne komunalne priključke i zaposlene u Sigurnoj kući, a Fond B92 je pronašao donatore koji su opremili objekat.

Projekat predstavlja izuzetan primer saradnje između vlasti, nevladinih organizacija i privatnog sektora koji su se udružili na lokalnom nivou u borbi protiv ozbiljnog globalnog problema kakav je porodično nasilje.

Ovo je šesta Sigurna kuća u čijem podizanju učestvuje Fond B92 od 2006. godine, što govori o kontinuitetu borbe protiv nasilja nad ženama i uopšte nasilja u porodici, navodi se u saopštenju.

Komentara: 0


#   Vranje   Zoran Antić   Vranjska Banja   Pčinjski okrug   sigurna kuća   Veran Matić   SAD   Fond B92   Majkl Kirbi
@FondB92 @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}