Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Padobranci veterani pokazali svoje umeće na niškom aerodromu

rssBookmark and Share

Niš 16.09.2018. Južna Srbija Info

Manifestacija „Padobranski skok veterana“, koju je organizovao Padobranski klub „Arhistratig“ a podržalo Ministarstvo odbrane, danas je završena. Skokovi veterana održani su u periodu od 8. do 14. septembra na sportskom aerodromu „Lisičji Jarak“ i niškom vojnom aerodromu „Narednik pilot Mihailo Petrović“.

Padobranci veterani pokazali svoje umeće na niškom aerodromu

Više od 30 veterana padobranaca prvo je na sportskom aerodromu „Lisičji jarak“ izvelo padobransku obuku, prvi padobranski skok i tandem padobranske skokove, a potom su na vojnom aerodromu u Nišu realizovali stotinjak padobranskih skokova padobranima tipa „Krilo“ sa visina od 1.000, 1.500 i 3.000 metara.

Pukovnik u penziji Nenad Kuzmanović izuzetno je zadovoljan realizovanim aktivnostima koje imaju osnovni cilj da padobrance veterane, koji nisu skakali od kraja odsluženja vojnog roka, vrate u padobranski sport.
 
- Projektom se promovišu veterani, vrednosti duha patriotizma, vojničke i ratničke časti, neguju se i razvijaju tradicije. Zahvalni smo ministru odbrane Aleksandru Vulinu i čelnim ljudima Ministarstva odbrane što su prepoznali dobru stranu ovog projekta i omogućili da padobranci posle više desetina godina od odsluženja vojnog roka ponovo skaču padobranom iz aviona, rekao je Kuzmanović.

Komentara: 0


#   Niš   Ministarstvo odbrane   veterani   63. padobranska   padobran   Vojska Srbije   vojni aerodrom   padobranci   Padobranski klub Arhistratig
@mo_i_vs @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}