Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poligraf u "modi" i u Surdulici

rssBookmark and Share

Beograd 12.12.2015. V.Pešić, Blic, Južna Srbija Info

Surduličani grupno idu na poligraf u Beograd. Kako se rukovodstvo opštine Surdulica nije odazvalo na poziv policije da dođu na informativni razgovor, zbog tendera za obnovu stadiona, ići će u Beograd da se podvrgne poligrafu, piše Blic.

Rekostrukcija za 60 miliona: Stadion, Foto: V.Pešić
Rekostrukcija za 60 miliona: Stadion, Foto: V.Pešić

Tekst lista Blic, prenosimo u celosti

Narodni poslanik SPS Novica Tončev izjavio je za “Blic” da će Skupština opštine Surdulica hitno da donese odluku da rukovodstvo autobusom otputuje u Beograd na poligrafsko testiranje.

Tek posle poligrafskog ispitivanja, predsednik Skupštine Novica Tončev, predsednica opštine dr Aleksandra Popović, načelnica finansija Danijela Stamenković, nadzorni organ Bratislav Đikić i Dragiša Banković, vlasnik gradjevinske firme ”Banković”, pojaviće se pred kriminalističkim inspektorima da govore o tenderu i načinima trošenja para poreskih obveznika za rekonstrukcije tribina, postavljanje reflektora, video nadzora, sijalica i drugim radovima.

Prozvani opštinari zahtevaće od nadležnih organa da poligrafskom policijskom ispitivanju podvrgnu javnu tužiteljku u Vladičinom Hanu, Danijelu Trajković, koja živi u Surduilici.

Rukovodstvo je kivno na tužiteljku “zbog tendencioznih napada pravosuđa na lokalne funkcionere. Pravosuđe i policija rukovodstvu stavljaju na teret da je tek posle završenih investicionih radova raspisalo tender za rekonstrukciju stadiona surduličkog fudbalskog superligaša.

Inicijalna kapisla za nove sukobe
Pozivi za informativni razgovor opštinskih rukovodilaca su inicijalna kapisla za nove sukobe između lokalnih socijalista i naprednjaka, ocenjuju mnogi u Surdulici. Sukobi i animozitet između visokih funkcionera SPS i SNS Novice Tončeva i Dragana Stevanovića Bosketa traju već godinama.

Za rekonstrukciju stadiona Surdulica je utrošila 50 miliona, a još deset miliona odobreno je za dodatne radove.

- Prema oceni tužiteljke Danijele Trajković, svaki ekser koji zakucamo u Surdulici je krivično delo. Nije to slučajno jer je tužiteljku postavio politički komesar SNS i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović Boske iz Surdulice. Jedini posao tužiteljke je da nas goni. Što nas više proganja i utiče na političke prilike u Surdulici, dobija više poena za tužilački reizbor - tvrdi Tončev.

On dodaje da je u Surdulici “mnogo objekata izgrađeno i po nalogu tužiteljke kontrolisano, ali da ništa protivzakonito nije otkriveno”.

- Ništa mi ne krijemo i transparentno smo obnovili stadion za 3.500 gledalaca. Projekat je uspešno realizovan u saradnji sa donatorima i Fudbalskim savezom Srbije. Za deo radova ne može da se raspiše tender, jer su ih finansirali donatori. Nemamo mi ništa protiv tužiteljke, ali smo ogorčeni i nezadovoljni zbog njenog politikantskog ponašanja - priča Tončev.

Komentara: 0


#   Beograd   SPS   SNS   policija   Surdulica   opština   Novica Tončev   poslanik   tender   izgradnja   video nadzor   obnova   Dragan Stevanović Boske     Danijela Stamenković   stadion   informativni razgovor     Sandra Popović   državni sekretar   Skupština opštine   krivično delo   Dragan Stevanović   Aleksandra Popović   pravosuđe
@socijalisti @sns_srbija @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima