Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predsednici opština Lučane i Arilje pomažu izgradnji naselja za socijalno ugrožene u Medveđi

rssBookmark and Share

Niš 17.02.2023. Južna Srbija Info

Predsednici opština Lučani i Arilje Milivoje Dolović i Predrag Maslar, u pratnji Milije Milenkovića, 16. februara 2023. godine, posetili su Eparhiju nišku.

Eparhija niška
Eparhija niška

Gospodin Milija Milenković je preneo pozdrave Njegovom Preosveštenstvu Episkopu niškom g. Arseniju od državnog sekretara Krsta Janjuševića i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i želju za zajedničku saradnju na dobrobit socijalno ugroženih porodica u opštini Medveđa.

Cilj posete dvojice predsednika opština iz zapadne Srbije jeste potpisivanje ugovora o ličnoj donaciji, koji se odnosi na započeti projekat Verskog dobrotvornog starateljstva Eparhije niške „Dobri Samarjanin” izgradnje naselja za socijalno ugrožene porodice u opštini Medveđa.

U ime VDS-a ugovor je potpisao Preosvećeni vladika Arsenije, se zahvalio dobrotvorima na ovom humanom gestu, pritom im uručivši blagodarnice.

Potpisivanju ovog ugovora prisustvovao je i koordinator VDS-a Eparhije niške protonamesnik Siniša Nikitović.

Ovaj humani gest dvojice predsednika potvrda je da socijalno ugroženo stanovništvo sa juga Srbije nije samo briga Eparhije niške i lokalne vlasti već i čitave naše zemlje.

 


#   Niš   Medveđa   Lučane   naselje   socijalno ugroženi   Niška eparhija   Arilje   Vladika Arsenije   VDS Dobri Samarjanin
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima