Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Produžen rok za prijave za stipendije „Za žene u nauci“

Bookmark and Share

01.04.2023. Južna Srbija Info

Rok za ovogodišnji konkurs Nacionalnih stipendija „Za žene u nauci“ produžen je do kraja aprila.

Produžen rok za prijave za stipendije „Za žene u nauci“

Organizatori programa, kompanija "L’Oréal" u Srbiji, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija  i Nacionalna Komisija za UNESKO, u potrazi su za novom generacijom mladih naučnica koje će se pridružiti zajednici izvanrednih žena koje su u proteklih 12 godina u našoj zemlji nagrađene ovom prestižnom stipendijom. 

I ove godine najtalentovanijim naučnicama biće dodeljene tri stipendije, svaka u iznosu od po pet hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti. Nacionalne stipendije „Za žene u nauci“ predstavljaju vid podrške njihovom daljem profesionalnom usavršavanju i podsticaj da nastave da se bave naukom u Srbiji. 

Sve mlade žene koje se bave naučnim istraživanjima u oblasti prirodnih nauka i imaju do 35 godina, upisane ili završene doktorske studije, svoje prijave mogu podneti na veb-sajtu www.zeneunauci.co.rs , gde je moguće naći više informacija o samom programu i načinu prijavljivanja, uključujući i prijavni formular i opšta pravila konkursa za 2023. godinu.

Nacionalne stipendije dodeljuju se u okviru svetski poznatog programa L’Oréal - UNESkO “Za žene u nauci” (L’Oréal - UNESCO For Women in Science).

 Dobijanjem stipendija, lokalni talenti postaju deo zajednice koju čini više od četiri hiljade žena iz 110 zemalja sveta koje su dobile direktnu podršku u sklopu ove inicijative. U našoj zemlji je od pokretanja programa „Za žene u nauci“ do danas, na konkursu za Nacionalne stipendije učestvovalo više od 600 mladih naučnica, a najboljima je do sada dodeljeno 35 stipendija, u iznosu višem od 20 miliona dinara.

 

 

Komentara: 0


#   stipendije   Vlada Republike Srbije   žene   UNESKO   naučnici   (L’Oréal - UNESCO For Women in Science)
@Vlada_SR @UNESCO @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima