Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Školsko igralište namenjeno deci i mladima sa smetnjama u razvoju

rssBookmark and Share

Leskovac 23.09.2018. Južna Srbija Info

Učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje "11. oktobar" u Leskovcu dobili su specijalizovano igralište namenjeno deci i mladima sa smetnjama u razvoju.

Školsko igralište namenjeno deci i mladima sa smetnjama u razvoju

Renoviranje igrališta u dvorištu škole, urađeno je kroz projekat Podsticanje zapošljavanja mladih, uz podršku Grada Leskovca.

Igralište su otvorili gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i predstavnici GIZ-a, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju.

U ime lokalne samouprave obratila se Marija Jovanović, pomoćnica gradonačelnika, koja je podsetila da Leskovac i GIZ imaju odličnu saradnju.

"Pored dečjeg igrališta zamenjena su i ulazna vrata i namontirana je rampa za osobe sa invaliditetom. Inače, lokalna samouprava je prošle godine za potrebe škole "11. oktobar" finansirala opremanje senzorne sobe u vrednosti od 1,5 milion dinara, a 2,5 miliona je dato za izgradnju platoa za preventivno-korektivne igre i vežbe“, rekla je Jovanovićeva.

Aleksandar Bet, šef projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“, rekao je da je uživao u poseti ovoj školi pre nekoliko nedelja, te da mu je bilo interesantno da vidi kako učenici ovde rade.

„Nemačka vlada je srećna da može da vidi da Leskovac i njegovi građani naporno rade kako bi investirali u budućnost svog grada. Deca ove škole su deo budućnosti Leskovca i zbog toga nemačka vlada podržava postavljanje ovog igrališta. Želimo da podržimo decu koja imaju poteškoće da nađu svoje mesto u društvu, kao i da im pomognemo da kasnije nađu posao. Nadamo se da će Leskovac nastaviti da kreira bolju perspektivu za mlade. Nemačka želi jaku Srbiju u jakoj i ujedinjenoj Evropi, koja ima otvorene granice“, poručio je šef projekta Bet.

Direktor škole "11. oktobar" Vladimir Anđelković kaže da je ovogodišnji polazak u školu za decu bio poseban, jer ih je sačekao niz rekvizita koji oni koriste za zabavu i igru.

U ime učenika zahvalio se Milan Bogdanović, predstavnik đačkog parlamenta škole, koji je naglasio da će se na igralištu ne samo igrati, nego i družiti.

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   projekat  smetnje u razvoju  dečje igralište  GIZ Nemačka  11. oktobar OŠ
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]