Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U-NI praksa 2016

rssBookmark and Share

Niš 21.09.2016.

U holu Gradske kuće dodeljene su potvrde za uspešno obavljenu stručnu praksu.

U-NI praksa 2016

U-NI praksa 2016. je projekat koji su realizovali Grad Niš i Univerzitet u Nišu, a operativno sprovela Kancelarija za mlade Grada Niša. Projekat je imao za cilj da mladim ljudima obezbedi mogućnost sticanja stručne prakse, dobijanja potvrde o obavljenoj praksi koju Univerzitet u Nišu priznaje kao vannastavnu aktivnost i 3 dodatna ESP boda, i preporuke od strane mentora koje mogu poslužiti za bolje pozicioniranje na tržištu rada.

Uvodnu reč imao je Stevan Živković, šef Kancelarije za mlade Grada Niša, koji je istako da je praksa pokrenuta po drugi put uz pomoć Kancelarije za mlade i Grada Niša.  Praksa je trajala mesec dana u javnom sektoru Grada Niša, a u buduće se očekuje učešće još većeg broja institucija nego ove godine kada ih je bilo 23. Ove godine imali smo 116 mesta za praktikante, 53 prijava potencijalnih praktikanata i 48 odabranih praktikanata.

Završnu reč imao je gradonačelnik Grada Niša  Darko Bulatović, koji govori da je sve ovo uspelo zahvaljujući zajedničkoj inicijativi i radu institucija u Nišu.

48 studenata primilo je potvrde o obavljenoj praksi koje je uručio gradonačelnik Darko Bulatović.

Evaluacija projekta U-NI praksa 2016. je pokazala da su studenti izuzetno zadovoljni ovogodišnjom praksom, a mentori iz javnog sektora stručnost i dobru volju za uvođenje u posao mladih kolega.

Postoji ideja da se naredne godine trajanje prakse produži, poveća broj ponuđenih pozicija za praktikante, i da se potencijalno obezbedi praksa u privanom sektoru.

Komentara: 0


#   Niš   Kancelarija za mlade   Darko Bulatović   studenti   Univerzitet u Nišu   stručna praksa   Stevan Živković
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima