Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Učenice iz Vranja prodaju tela za 10 evra i farmerke

rssBookmark and Share

Vranje 14.01.2014. Vesti Online

Jug Srbije je toliko ogrezao u bedu i beznađe da sve češće devojčice traže izlaz u lakoj zaradi. Nezaposlenost i plate od nekoliko desetina evra dovelo je do toga da maloletne devojčice prodaju svoje telo za 10 evra i farmerke na poklon!

Učenice iz Vranja prodaju tela za 10 evra i farmerke

Devojčica P. F. iz Vranja je od retkih, koja je uz pomoć roditelja, odlučila je da se izbavi iz kandži prostitucije. U tome joj pomaže i njen školski drug N. A. koji pokušava da joj pomogne.

- Zaprepastio sam se kad je rekla čime se bavi. Družili smo se u školi i posle škole, ali ne uvek. Zezamo se, pušimo na malom odmoru, zadirkujemo se. Nekad odemo u kafić, i to je sve. Nikad nisam bio kod nje kući, ali pričala je da su joj ćale i keva bolidi. Kao, nemaju veze sa životom, nikad nisu kući, stalno nešto rade, a u kući ni dinara, prazan frižider, samo svađe, psovanje do besvesti i ostalo. Nju i mlađeg brata i ne primećuju, jednostavno kao da postoje – kaže N. A.U svet prostitucije uvukla je njena drugarica iz škole. Bilo ih je nekoliko koje su se prostituisale.

- Videle su da sam očajna, bez kinte, sa izlizanim farmericama sa pijace, u staroj jakni koju sam uzela od majke. Znale su sve o meni i tipovale me. Nisam znala da su i narkomanke, kaže P. F.

Mladu devojčicu odvele su njene drugarice taksijem u Preševo. Bila je sa mladim Albancem, dobila 30 evra i nove farmerke. Vratila se presrećna. Danas je na lečenju od droge i ružnog života.

Devojčica P. F. nije usamljen slučaj. Prodaja dečjih tela uzela je maha o čemu svedoči naš izvor blizak policiji:

- Ranije su vršene racije, hvatali su ih po Preševu, Velikom Trnovcu, po kafanama u okolnim selima. Obaveštavani su roditelji, bilo je mnogo neprijatnih scena, nisu verovali da je to njihovo dete, pretili su inspektorima da će ih tužiti, priča izvor.

Kada su jednog od roditelja kojeg su lično poznavali pitali odakle njegovoj ćerki na svakom prstu po jedan zlatan prsten, mirno je odgovorio: „Kupio joj momak!“

Sve te devojčice su, kaže, iz porodica gde su poljuljani bračni odnosi u kojima nisu stekle ni minimum kućnog vaspitanja. Zakazala je porodica, a škola je samo prolazna stanica u njihovom životu.

- Ne dolaze u školu, dan, dva, tri, nedelju dana. Profesore u školi jedino što interesuje je da donesu opravdanje. Nema saradnje između razrednih starešina i roditelja. Gde su direktori škola, šta rade, nije rešenje samo postaviti školskog policajca i gotova stvar. Dete se prati četiri godine na časovima i nemoguće je ne primetiti devijaciju u ponašanju, ako je droga i prostitucija u pitanju“ kaže izvor.

Prostitucija i drogiranje po stanovima i kućama karakteristično je za Vranje.

„Pričala je drugarica da su skoro u jednoj kući iza škole bili njih oko 20 i tu su proveli nedelju dana. Drogirali se, nije se znalo ko sa kim, ko ulazi, a ko izlazi. Glavna faca je kontrolisala sve. Roditelji su njen nestanak prijavili policiji, ali nisu je našli. Sama je došla, skoro polumrtva. Inače, svoj izostanak iz kuće devojke vešto prikrivaju od roditelja. „Sedele smo celu noć u bloku“. – Idem da učim kod drugarice, spavaću kod nje tri noći“. Neke od njih sve obave neprimetno, za jedan dan. Pođu u školu, pa taksijem u jedan po podne pravac Preševo. Odrade i vrate se u devet. Dođu kući, umorne, slomljene: „Danas smo imale osam časova, dodatna nastava“, i odu u krevet. Roditelji psuju profesore, školu, kaže učenik N. A.

- Uprkos civilizacijskom pomaku na početku 21. veka, maloletnička prostitucija se nalazi u zoni kriminala u kojoj su sudbina i životi na desetine hiljada maloletnih devojčica u Srbiji prepuštenih međunarodnom lancu trgovine belim robljem. Vranje, kao grad na raskršću puteva koji vode ka Kosovu, Makedoniji i Bugarskoj, na putu droge sa kojom obično ide i prostitucija u poslednje vreme jedan je od centara gde se vrbuju maloletne devojčice, starosti od 14 do 16 godina, za obavljanje najstarijeg zanata na svetu, navodi izvor iz policije.

- Devojčice se vrbuju iz celog okruga, ima ih iz Surdulice, Vladičnog Hana, Bujanovca, ali najviše iz Vranja. Sve se zna, država je na potezu. Ili ćemo imati društvo u granicama normale ili klizimo u bezizlaz, kaže izvor blizak policiji.


#   Vranje   seks   škole   Vladičin Han   Preševo   Surdulica   droga   prostitucija   skandal
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima