Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vojska donirala knjige deci na Aleksinačkom rudniku

rssBookmark and Share

Aleksinac 30.01.2016. Tekst i foto Dušan Stevanović

Lepa saradnja Vojske Srbije i đaka sa Aleksinačkog rudnika krunisana je donacijom, na sam dan školske slave, Svetog Save.

Vojska donirala knjige deci na Aleksinačkom rudniku

Pripadnici mešovite artiljeriske brigade, kojom komanduje pukovnik Zvonko Stojković prikupili su i predali oko 200 knjiga i 60 udžbenika Osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaj sa Aleksinačkog Rudnika. U ime pripadnika brigade. knjige i udžbenike koji su namenjeni đacima Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj, predao je potpukovnik Momir Damjanović, a prigodan poklon primila je Zorica Milojković, direktor škole.

Akciju prikupljanja knjiga u brigadi realizovali su potpukovnik Mufid Mušović i major Tonček Turk i na njihov predlog odlučeno je da ovaj poklon pripadne Osnoovnoj školi na Aleksinačkom Rudniku.

Poznato nam je, da je za više od 60 godina postojanja, u ovu školu jako malo ulagano i to je bio jedan od razloga, zbog čega smo ovaj poklon namenili upravo deci rudarskog naselja – rekao je potpukovnik Momir Damjanović.

Nakon proslave, gosti su obišli izložbu pod nazivom Običaji naroda srpskog, a među gostima je bio i zamenik predsednika Opštine Aleksinac, Čedomir Rakić.

Treba istaći i idejnog tvorca ove grandiozne priredbe koja je, sve ovo osmislila i realizovala, uz pomoć kolega, profesorku Mariju Petrović.

Aleksinačke vesti

Komentara: 0


#   Aleksinac   Aleksinački Rudnik   vojska   Čedomir Rakić   Jovan Jovanović   Jovan Jovanović Zmaj OŠ   Momir Damjanović   Mufid Mušović   Tonček Turk   Zorica Milojković   Marija Petrović   Zvonko Stojković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima