Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na hiljade Moskovljana skandiralo "Maršu na drinu" Vojnog orkestra Niš (VIDEO)

rssBookmark and Share

Niš 26.09.2014. Kurir

Nastup Vojnog orkestra Niš na međunarodnom festivalu vojnih orkestara u Moskvi pozdravilo je hiljade ljudi. Moskovljani su na Crvenom trgu aplauzima i skandiranjem pozdravili izvođenje kompozicije „ Marš na Drinu“ i drugih srpskih rodoljubivih pesama.

Na hiljade Moskovljana skandiralo "Maršu na drinu" Vojnog orkestra Niš (VIDEO)

Vojni orkestar Niš iz sastava Kopnene vojske, pod dirigentskom palicom kapetana Dejana Đorđevića, nastupio je na međunarodnom vojnom muzičkom festivalu „Spaska bašnja“, koji se održavao od 30. avgusta do 7. septembra na Crvenom trgu u Moskvi.

Na festivalu na kojem je učestvovalo oko 1500 muzičara, kao i drugih umetnika, poput plesača, akrobata i majstora borilačkih veština, osim našeg orkestra i domaćina nastupili su i ansambli iz Jermenije, Bugarske, Grčke, Irske, Italije, Kazahstana, Kine, Meksika, Turske i Švajcarske.

Nastup niškog vojnog orkestra, koji svakodnevno izvodi kompozicije „Marš na Drinu”, kompozitora i prvog vojnog dirigenta-kapelnika Stanislava Biničkog, „Aleksandar Prvi”, kompozitora Franje Pokornog i „Milan Obrenović“, kompozitora Davorina Jenka, veoma su bile zapažene i propraćen oduševljenjem više hiljada posetilaca festivala.

Nakon učešća na međunarodnom festivalu povodom Dana hrabrosti u Sofiji i na otvaranju „Andrićgrada“ u Višegradu, ovo je treći međunarodni nastup Vojnog orkestra iz Niša u ovoj godini.

POGLEDAJTE VIDEO:


#   Niš   Vojni orkestar Niš   Marš na Drinu   Milan Obrenović   Ana Đorđević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima