Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoren jubilarni LEDAMUS u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 30.05.2018. Južna Srbija Info

Koncertom violiniste Romana Simovića i pijaniste Vladimira Miloševića, sinoć je, u Narodnom pozorištu u Leskovcu, otvoren jubilarni LEDAMUS.

Otvoren jubilarni LEDAMUS u Leskovcu

Leskovačke muzičke svečanosti pod nazivom „Ledamus“ već desetu godinu za radom svoje sugrađane časte koncetima klasične, džez i duhovne muzike i iznenađuju ih nastupima vrhunskih umetnika i ansambala kako iz Leskovca grada, tako i iz zemlje i inostranstva .

U pozdravnoj reči direktorka srednje muzičke Biljana Miljković uputila je zahvalnost pokroviteljima festivala Ministarstvu kulture i informisanja i Gradu Leskovcu dodelivši im zahvalnice.

U ime Ministarstva zahvalnicu je preuzela savetnik i koordinator za muzičku umetnost i diskografiju, Dragana Mitrović koja se zahvalila na počastvovanju i istakla značaj ovog festivala.

Leskovačke dane muzike svečano je otvorila Jasmina Ranđelović, zamenik gradonačelnika Leskovca, koja je primivši zahvalnice gradu i gradonačelniku kazala:

„Kultura i umetnost zauzimaju značajno mesto u Leskovcu. Gradonačelnik voli da kaže da je grad bez kulture grad bez duše, a verujem da se svi slažemo sa ovim te se trudimo da Leskovcu raznim kulturnim dešavanjima udahnemo dušu. U našem gradu se konstantno organizuju kulturno-umetnički programi koji mogu da zadovolje različite ukuse Leskovčana. Jedan primer toga je Ledamus. Leskovački dani muzike su nas protekle decenije obradovli sa više od 120 koncerta i tu se ne zaustavljaju. Lokalna samouprava prepoznaje značaj muzičkog stvaralaštva, i u tom nastojanju podržava stvaraoce i realizatore umetničkih manifestacija.“

Komentara: 0


#   Leskovac   koncert   lokalna samouprava   Narodno pozorište Leskovac   Jasmina Ranđelović   LEDAMUS
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima