Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoreni 57. Filmski susreti u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 21.08.2022. Južna Srbija Info

Predajom ključeva grada, vatrometom i tradicionalnim prijemom gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski za glumce i zvanice u Gradskoj kući, počeo je Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma i Niš je po 57. put prestonica glumaca i glumačke umetnosti.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Poželevši dobrodošlicu glumcima i protagonistima filmova na Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma, gradonačelnica Niša predala je na Letnjoj pozornici u Tvrđavi ključ grada predsednici žirija Brankici Zorić Vasović.

Ona je zahvalila glumcima i vernoj publici koji su ispunili Letnju pozornici uprkos kiši.

Ključ grada je vaš, Tvrđava je vaša, usledile su reči gradonačelnice na koje je predsednica žirija, pozdravljajući kolege glumce i publiku i proglašavajući Filmske susrete otvorenim uzvratila – „Dragi glumci, Tvrđava je naša“.

Neposredno pre prikazivanja prvog filma, predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Rastko Janković uručio je Nagradu za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem filmu „Pavle Vuisić“ glumcu Slavku Štimcu.

U Gradskoj kući gradonačelnica Niša priredila je tradicionalni prijem za glumce i zvanice povodom održavanja popularnih Filmskih susreta.

Dobitniku prestižne Nagrade „Pavle Vuisić“ glumcu Slavku Štimcu  predala je njegov portret, rad niškog akademskog slikara Milovana Penkova.

Predsednica žirija Brankica Zorić Vasović zahvalila je na dobrodošlici, toplom prijemu i na negovanju tradicije festivala.


#   Niš   Dragana Sotirovski   glumci   Filmski susreti   letnja pozornica   Ljiljana Blagojević   Filmski susreti 22
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima