Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prijem za igrače iz celog sveta

rssBookmark and Share

Niš 17.07.2018. Južna Srbija Info

U Nišu je sinoć zvanično otvoren jedanaesti Međunarodni studentski festival folklora koji je ove godine više od 500 učesnika iz osam zemalja, Grčke, Gruzije, Bugarske, Bolivije, Kine, Kostarike i Meksika i sedam gradova u Srbiji. Ukratko – pola sveta na jugoistoku Srbije!

Prijem za igrače iz celog sveta

Njihovi domaćini su Studentski kulturni centar Niš i Akademski folklorni ansambl „Oro“.

Za učesnike i organizatore ove značajne kulturne manifestacije upriličen je prijem u Gradskoj kući, gde im je dobrodošlicu poželeo Gradonačelnik Niša Darko Bulatović uz želju da se lepo osećaju u našem gradu i da iz Srbije ponesu lepe utiske i uspomene koje će pamtiti celog života.

Grad Niš prepoznaje društveni i kulturni značaj ovog festivala, i daće sve od sebe da kao dobar domaćin bude dobar primer kako treba širiti ljubav, mir i toleranciju među mladima, a umetnost predstavlja najlepši način da se to i ostvari, rekao je Gradonačelnik Bulatović i pozvao sve Nišlije, ali i čitav region, da ovih dana uživaju u čarima folklornih igara, da se druže i međusobno upoznaju sa gostima iz zemlje i inostranstva!

Direktorka Studentskog kulturnog centra Dragana Petković rekla je da Festival s godinama raste i razvija se, te će tako osim u Nišu, koncerti biti održani i u opštinama Bela Palanka, Vladičin Han, Knjaževac, Ćuprija i Ražanj.  Ove  opštine su, zajedno sa GO Medijana i gradom Nišem, ovogodišnji pokrovitelji festivala.

Po tradiciji, na dan početka festivala, Obrenovićevom ulicom sinoć su prošetali svi učesnici. Defile je privukao ogromnu pažnju naših sugrađana, kao i svečano otvaranje i zajednički koncert svih amsambala na Letnjoj pozornici.


#   Niš   Vladičin Han   Bela Palanka   Darko Bulatović   folklor   Studentski kulturni centar   Međunarodni folklorni festival
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima