Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prijemom i dodelom nagrada glumcima, završeni 55. "Filmski susreti"

rssBookmark and Share

Niš 17.10.2020. Južna Srbija Info

U četvrtak je organizovan prijem za glumce u Gradskoj kući. Dodelom nagrada, završeni su 55. "Filmski susreti"

Prijemom i dodelom nagrada glumcima, završeni 55. "Filmski susreti"

Glumce i goste je pozdravila gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

Nagrađeni glumci poklonili su se publici i u „Sinepleksu“, a ovogodišnji „Filmski susreti“ ostaće upamćeni kao manifestacija očuvane tradicije koja je odžana u vreme korona virusa, pod pobenim okolnostima i van Letnje pozornice u tvrđavi.

Gran Pri „Naisa“ za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu pripalo je Filipu Đuriću za ulogu u filmu „ Moj jutarnji smeh“ reditelja Marka Đorđevića.

Dobitnik „Carice Teodore“ je glumica Ivana Vuković za ulogu u filmu „Moj jutarnji smeh“, a „Cara Konstantina“ iz Niša nosi glumac Vladimir Gvojić za ulogu u filmu „A.S.(25)“ rediteljke Milene Grujić.

Povelja za izuzetnu žensku ulogu dodeljena je Anji Pavićević za glumačko ostvarenje u filmu „Ime naroda“ reditelja Darka Bajići, a povelju za izuzetnu mušku ulogu pripala je Vojinu Ćetkoviću za ulogu u filmu „Grudi“ rediteljke Marije Perović.

Glumica Nina Janković odigrala je najuspešnije epizodne uloge u filmovima „Realna priča“ reditelja Gordana Kičića i filmu „Vojna akademija 5“ reditelja Dejana Zečevića.

Najbolji epizodista je glumac Andrija Kuzmanović za ostvarenu ulogu u filmu „Ime naroda“, a nagrada za debitantsku ulogu pripala je Miri Janjetović za ulogu u filmu „Asimetrija“ rediteljke Maše Nešković.

Najbolji strani glumac festivala je Goran Bogdan za rolu u filmu „Otac“ reditelja Srdana Golubovića.


#   Niš   Dragana Sotirovski   glumci   film   Filmski susreti   Filmski susreti 20
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima