Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Toplički literarni konkurs povodom Vidovdanskog sabora u Kondželju

rssBookmark and Share

Prokuplje 11.06.2021. Južna Srbija Info

Povodom obeležavanja Svetopličkog vidovdanskog sabora u Kondželju 28. juna, Toplički upravni okrug raspisao je literarni konkurs za starije osnovce sa teritorije Prokuplja, Kuršumlije, Blaca i Žitorađe na 5 zadatih tema „Toplica moj zavičaj“, „Volim Toplicu, tu ostajem“, „Stazama kojim su hodali hrabri“, „Junaci gvozdenog puka“ i „Osam vekova svetosavlja“.

Toplički literarni konkurs povodom Vidovdanskog sabora u Kondželju

Zainteresovani radove mogu poslati do 20. juna, a proglašenje najboljih je planirano u okviru programa obeležavanja Vidovdana.

O najboljim radovima odlučivaće stručni žiri u okviru Organizacionog odbora sabora u Kondželju, a cilj konkursa je formiranje svesti kod mladih o važnosti poštovanja tradicije svetosavlja i opstanka na ovim prostorima.

Sve prijave i predloge za dodelu priznanja mogu se poslati na adresu Topličkog upravnog okruga-za Organizacioni odbor za obeležavanje Svetopličkog vidovdanskog sabora 2021. godine, Tatkova br.2, 18400 Prokuplje.

Inače, u znak sećanja na Kosovski boj, pogibiju kneza Lazara i ostalih kosovskih junaka na Vidovdan, 28. juna u manastiru svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju kod Prokuplja u organizaciji Topličkog okruga ove godine će se 19. put održati Svetoplički (Vidovdanski) sabor.

Tokom manifestacije dodeljuju se nagrade najzaslužnijim Topličanima koji su svojim stvaralaštvom i dostignućima u svim društvenim oblastima dali doprinos afirmaciji ovog dela juga Srbije, a prestižna vidovdanska priznanja koja dodeljuje Toplički upravni okrug nose imena slavnih srpskih kosovskih junaka.

 


#   Prokuplje   Toplički okrug   Kondželj   Toplica reka   osnovci   književnost   Vidovdanski sabor   Literarni konkurs
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima