Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uručene nagrade na salonu knjige i grafike

rssBookmark and Share

Pirot 16.02.2015. Beta

Prvu nagradu i 20.000 dinara na konkursu za kratku priču Doma kulture iz Pirota dobio je Goran Manić iz Radoševca, kod Babušnice, za priču "Toplo leto 92".

Uručene nagrade na salonu knjige i grafike

Druga nagrada u iznosu od 15.000 dinara pripala je Zlatku Mančiću iz Beograda, autoru priče "Kvo je ubavo ka ima čoveci", dok je treću nagradu od 12.000 dinara dobio Nikica Banić iz Inđije za priču "Pseće oči".

Njima je danas na 16. Salonu knjige i grafike u hali "Kej" nagrade uručio književnik Dejan Stojiljković koji je sa književnikom Goranom Gocićem, birao najbolje priče.

Na ovogodišnji konkurs za kratku priču stiglo je 78 priča.

"Pobedila je priča o stvarnim događajima iz studentskih protesta 1992. godine koja je davno napisana, a sada sam je umetnički doradio", rekao je Goran Manić, dobitnik prve nagrade.

Danas su dodeljenje i nagrade Salona knjige i grafike.

Nagrada "Sveti Trifun" za kompletnu produkciju pripala je Izdavačkom preduzeću "Akia Mali princ" iz Beograda.

Nagrada "Loza" za najbolje pojedinačno izdanje koje afirmiše knjigu pripalo je izdavaču "Ind Media Pablišing" iz Beograda za knjigu "Hod po džezu". Nagrada "Šara" za estetsko tehnološki tretman knjige pripada Izdavačkom preduzeću "Pčelica" iz Čačka.

Posebno priznanje dodeljeno je Dragoljubu Zlatkoviću za knjigu "Rečnik pirotskog govora" u izdanju "Službenog glasnika" iz Beograda i opštine Pirot.

Njima je nagrade uručio predsednik Opštine Pirot, Vladan Vasić.

Direktor Doma kulture, Miško Ćirić očekuje da ovogodišnji Salon, koji je traje do 17. februara, poseti oko 10.000 posetilaca.

Salonu knjige i grafike koji je 11. februara otvorio književnik Dejan Stoiljković, organizuje Dom kulture, u saradnji s Narodnom bibliotekom i pod pokroviteljstvom Opštine Pirot.


#   Pirot   Babušnica   Vladan Vasić   Dom kulture   nagrade   Miško Ćirić   predsednik opštine   Dejan Stojiljković   Salon knjige i grafike   Sveti Trifun    
@kzpvladanvasic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima