Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Konkurs Crvenog krsta Srbije „Krv život znači” za osnovce i srednjoškolce

rssBookmark and Share

Prokuplje 02.03.2023. Južna Srbija Info

Crveni krst Srbije je raspisao tradicionalni konkurs „Krv život znači” kao vid promocije dobrovoljnog davanja krvi uz učešće učenika osnovnih i srednjih škola koji na kreativan način doprinose promociji dobrovoljnog, nenagrađenog i anonimnog davanja krvi, kazali su u Crvenom krstu u Prokuplju.

Konkurs Crvenog krsta Srbije „Krv život znači” za osnovce i srednjoškolce

Kako su naveli konkurs traje od 1. do 31. marta 2023. godine a sprovodi se kroz likovno, literarno i video izražavanje, video snimcima, posterima i drugim vidivima izrade video efekata i poruka kompjuterskom tehnologijom u kojima se promoviše dobrovoljno davalaštvo krvi.

Učenici konkurišu u tri uzrasne kategorije i to od prvog do četvrtog razreda i od petog do osmog razreda osnovne škole i od prvog do četvrtog razreda srednje škole.

Najuspešniji radovi, koje odaberu najpre komisija Crvenog krsta u Prokuplju i Komisija Crvenog krsta Srbije, biće nagrađeni prigodnim i vrednim nagradama i promovisani na svečanosti u Nedelji Crvenog krsta Srbije.

– Radovi treba da se odlikuju originalnošću, da pozivaju na akciju i ujedno da promovišu lepo i prave ljudske vrednosti, a sadržaj radova treba da bude usklađen sa uzrastom autora, kazali su u Crvenom krstu u Prokuplju i pozvali sve učenike iz svih škola u Prokuplju da se odazovu konkursu jer će najuspešniji autori biti nagrađeni vrednim nagradama u vidu laptop računara i druge tehnike, kao i vrednih školskih učila i đačkog pribora.

-Budite originalni i obavezno konkurišite, pozivaju iz Crvenog krsta u Prokuplju i podvlače da se svi zainteresovani o načinu slanja i uslovima konkursa mogu podrobnije informisati putem mejl adrese www.redcross.org.rs . Takođe dodaju da se radovi nakon završenog konkursa neće vraćati na adresu autora.

Radovi za konkurs mogu se dodstavljati organizaciji Crvenog krsta u gradu i opštini na čijoj se teritoriji nalazi škola odakle je učenik, a konkuriše se u tri kategorije za najbolji likovni rad, najbolji literarni rad i najbolji video spot ili kratak film.

Za izradu likovnih radova dozvoljene su sve tehnike likovnog izražavanja uz napomenu da na radovima mora biti zastupljen znak Crvenog krsta. Kako navode treba izbegavati upotrebu grafitnih olovaka, drvenih bojica, šljokica ili materijala koji se lako može oštetiti u transportu.

Literarni radovi mogu biti pisani u prozi i stihovima u dužini od najviše dve strane A4 kucanog teksta, font Arial, veličina slova 12, bez proreda i moraju promovisati dobrovoljno, anonimno i nenagrađeno davanje krvi.

Takođe za nagradu konkuriše i motivacioni video spot ili film o radu sa mladima na promociji dobrovoljnog davalaštva krvi. Video spot ili film može trajati do 3 minuta, i tokom video poruke mora biti zastupljen znak Crvenog krsta. Video spot ili film mora imati govor ili muzičku podlogu koja ne podleže autorskim pravima.

Takođe svi snimci moraju biti u 16:9 video formatu, rezolucije SD (720 x 576) ili HD (1280 x 720) ili full HD (1920 x 1080), kodek format mpeg2 H264 za kompresovanje.

Svi radovi literarni i likovni na poleđini moraju sadržati ime i prezime autora, naziv škole i razreda kao i grada ili opštine iz koga dolaze i ime i prezime nastavnika, profesora ili mentora i na početku filma moraju biti navedeni isti ti podaci.


#   Prokuplje   Crveni krst org.   učenici   konkurs   Zavod za transfuziju krvi
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima