Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Veče poezije – Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umetnika "Nekazano i prijatelji"

rssBookmark and Share

Niš 08.06.2023. Južna Srbija Info

U cilju uspostavljanja i održavanja saradnje na polju kulture, u Niškom kulturnom centru će u petak 9. juna 2023, od 19 sati u Maloj sali NKC- a biti održano Veče poezije, u kojem će učestvovati pesnici iz Crne Gore, Bugarske, Holandije i Srbije.

Veče poezije – Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umetnika "Nekazano i prijatelji"

Publici će se predstaviti Dimana Ivanova, Vinka Marstiepović Lerinc, Roza Bojanova, Natalija Nedeljkova i Vili Koleva.
 
Dimana Ivanova  je rođena 1979. u Varni u Bugarskoj, a 2003.  diplomirala na Univerzitetu St. Kliment Ohridski u Sofiji, kao magistar filolog na dva odseka: Slavenska filologija – profil Češki jezik i literatura i Francuska filologija. Doktorirala je Komparativnu književnost na Karlovom univerzitetu u Pragu. Dva puta je osvajala nagradu za mlade prevodioce na Konkursu Stopama G. Brigora Lenkova u organizaciji Češkog centra u Sofiji. Dobitnik je i Nagrade Udruženja bugarskih prevodioca za najbolji prevod s bugarskog na strani jezik  za 2017, za zbirku poezije Chakerine Yosifove Tanka knjiga, na slovačkom jeziku. U književnim novinama u Bugarskoj je prevela i objavila knjige mnogim umetnicima  iz Češke, Slovačke, Engleske i Francuske. Autor je četiri knjige poezije: Poziv ocu („Ergo”, Sofija, 2012), Azbuka želja („Skalino & quot”, Sofija, 2016), Som ako morska vodá sam (Ars poetica”, Braztislava, 2018), Ružičasto sunce („Ergo”, Sofija,  2021).

O knjizi Dimane Ivanove "Ružičasto sunce" će govoriti Safeta Osmičić, pesnik iz Holandije, a o knjizi Vinke Marstijepović Lerinc "Ne daj mi da odem"  govoriće Labud N. Lončar, predsednik Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umetnika "Nekazano". 
U programu će učestvovati i članovi Udruženja pisaca Čegar Niš. Ulaz je slobodan. 

Urednik programa Tatjana Milenković.

Komentara: 0


#   Niš   Srbija   Bugarska   poezija   Crna Gora   Niški kulturni centar   Holandija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima