Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dejan Petrović i Tropiko bend na "Vinskom balu" u Vlasotincu

rssBookmark and Share

Vlasotince 19.08.2018. Južna Srbija Info

Ovogodišnji 33."Vinski bal" održaće se u petak 24. i subotu 25.avgusta, saopštili su organizatori ove manifestacije. "Salon vina–Vina juga", biće treći put održan u okviru programa Vinskog bala, a na glavnoj pozornici nastupiće Dejan Petrović i Big bend, prvog dana i Tropiko bend drugog dana.

Dejan Petrović i Tropiko bend na "Vinskom balu" u Vlasotincu

-Mi smo apsolutno svesni činjenice da u Vlasotincu danas nema ni vina ni vinograda u nekadašnjem broju. Ipak, s jedne strane ne želimo da zaboravimo tradiciju, a sa druge želimo da podržimo one vinare i vinogradare koji ulažu napore da  održe vinograde i koji, za svoju i dušu svojih prijatelja, prave odlična vina. Vino je razlog okupljanja ljudi i smatramo da tako treba da ostane – rekao je većnik zadužen za kulturu u opštini Vlasotince Zoran Stamenković.

Salon vina održaće se drugog dana Vinskog bala 25.avgusta, u subotu, u hotelu Grozd, od 13 do 20 sati.

-Biće prisutne neke od najrenomiranijih vinarija iz Srbije, kao što su „Aleksić“ i „Stari dani“, ali je svoje učešće najavila i najveća vinarija na Blakanu „13.jul“ iz Podgovorice. Planirane su edukacije na temu enologije i vinogradarstva - sve što može da pomogne našim vinarima u onome sa čim se suočavaju i da unaprede kvalitet vina- rekao je veliki majstor Vinskog viteškog reda „Simeon“ Svetislav Petrović, zadužen za organizaciju salona vina.

U ime glavnog organizatora manifestacije, Kulturnog centra, direktor Boban Dimitrijević je najavio da se sprovode tradicionalni konkursi za izbor najbolje pesme, pesme na dijalektu i karikature na temu vina i grožđa, biraće se najlepša devojka Vinskog bala, plivaće se za vinsko burence, a održaće se i tradicionalno izuzetno popularno takmičenje u brzom ispijanju špricera.

-Ono što širu publiku verovatno najviše zanima to su koncerti. Prvog dana manifestacije, 24.avgusta od 22.30 nastupiće Dejan Petrović i Big bend, a u subotu na završnoj večeri  Tropiko bend – rekao je Dimitrijević.

Direktor Turističke organizacije Nataša Đokić Živković navela je da će ovogodišnji Vinski bal biti obogaćen nizom sadržaja koji nisu vezani za vino i grožđe.

-U saradnji sa Sportskim savezom Srbije organizujemo ulični street sport za decu, goste vodimo na pešačku rutu u Dadince, a naš sugrađanin kik bokser Sokol Arsić će se mečom za titulu evroskog šampiona sa kolegom iz Grčke, u petak 24.avgusta u 21.30 oprostiti od ovog sporta – rekla je Živković.

Ministarstvo turizma i telekomunikacija, nakon što je prošle godine obezbedilo štandove za manifestaciju, ove godine finansiralo izradu kapije Vinskog bala i izradu burad-stolova za salon vina.

Generalni pokrovitelj Vinskog bala je opština Vlasotince. Budžet manifestacije iznosi 3,2 miliona dinara, koliko i prošle godine.

PROGRAM VINSKOG BALA 2018.

PETAK, 24. 08. 2018.

15,00 – Maričkino: Vlasinski kotlić
17,00 – Obala reke Vlasine: Street sport
17,00 - Gradsko jezero: Plivanje za vinsko burence
17,30 – Galerija Kulturnog centra: Izbor najboljih vina Vinskog bala 2018.
19,00 – Bašta hotela Novi Zemun: Nastup dece PU „Milka Dimanić“ - Pozorišna predstava „Čokoladovići“, Dragan Radović
20,00 – Bašta hotela Novi Zemun: Nastup folklornih ansambala, Besplatna degustacija vina i tradicionalnih jela
21,30 – Letnja pozornica: Kik boks: MEČ ZA TITULU EVROPSKOG ŠAMPIONA Sokol Arsić (Srbija) – Nikolaos Papanikolau (Grčka)
22,30 – Letnja pozornica: Koncert – Dejan Petrović i Big bend
SUBOTA, 25. 08. 2018.
9,00 – Plato ispred zgrade opštine Vlasotince: Izađi mi na teglu – kulinarski karavan
12,00 - Hotel Grozd: Skupština Vinskog viteškog reda „Simeon” - Vlasotince
13,00 do 20,00 - Hotel Grozd  SALON VINA – VINA JUGA; Degustacija vina i gastronomskih specijaliteta; Predavanje  eminentnih stručnjaka iz domena enologije i vinogradarstva; Izložba karikatura na temu vina i grožđa; Kulturno umetnički program
18,30 - Svečana povorka  - od Trga oslobođenja do bine u bašti hotela Novi Zemun
Učesnici povorke: Vinski viteški redovi Srbije, članovi folklornih ansambala, mažoretkinje uz pratnju duvačkog orkestra
19,00 - Bašta hotela Novi Zemun - program
Pozdravne reči predstavnika vinskih viteških redova Srbije
            Nastup mažoretkiwa
            Nastup folklornih ansambala
            Takmičewe u brzom ispijanju vina
            Besplatna degustacija vina i tradicionalnih jela
21,00 - Letnja pozornica – završno veče
            Trubački orkestar
            Pozdravni govor predsednika opštine
            Nastup Teodore Marković
            Proglašenje pobednika konkursa za najbolja vina, pesme i karikature
            Izbor za Boginju vina 2018.
            Vatromet
            Koncert – Tropiko bend

Komentara: 0


#   Vlasotince   vino   Zoran Stamenković   Vinski bal   Tropiko bend   letnja pozornica   kik boks   Ministarstvo turizma   Izađi mi na teglu   Dragan Radović   gastro turizam   Petrović Big bend   degustacija   Dejan Petrović   Boban Dimitrijević
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima