Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dva "bronzana kofera" za Turističku organizaciju Kuršumlija

rssBookmark and Share

Kruševac 19.10.2018. Južna Srbija Info

Na XIV Međunarodnom Festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“ koji je održan u Kruševcu 12. oktobra 2018, Turistička organizacija opštine Kuršumlija osvojila je Bronzani kofer za turističku mapu i Bronzani kofer u kategoriji dopunski promotivni materijal.

Dva "bronzana kofera" za Turističku organizaciju Kuršumlija

U takmičarskom delu festivala bilo je ukupno devet kategorija i to: jednolisna turistička publikacija, višelisna turistička publikacija do 50 stranica, višelisna turistička publikacija sa više od 50 stranica, monografija gradova i opština, dopunski promotivni materijal, turistička mapa, najoriginalnija turistička publikacija, audio-video publikacija i najbolji web sajt.

Kriterijumi za dodelu nagrada bili su promocija i unapređenje turističkih potencijala, isticanje autentičnosti regije kroz publikaciju, kvalitet i originalnost sadržaja i fotografija, kao i kvalitet štampe.

„Potpuno nova turistička karta Kuršumlije sa planom grada sadrži informacije o svim turističkim znamenitostima, a mapa grada pokazuje lokacije svih značajnih ustanova i objekata u gradu (pošta, bolnica, banke, hoteli, restorani…). Mapa je veoma korisna i kao turistički vodič jer poseduje i tekst i fotografije najznačajnijih turističkih mesta u Kuršumliji, kao i smernice za turističke vodiče na Vašem telefonu.

S obzirom na veliko prostranstvo i udaljenost turističkih mesta u Kuršumliji, ova mapa je neophodna kada želite da isplanirate Vaše putovanje i otkrijete sve turističke znamenitosti Kuršumlije.“ izjavila je Jasmina Savić, vd direktora TO Kuršumlija.

Dopunski promotivni materijal sa motivima Kuršumlije se sastoji od nekoliko različitih dizajna. Osnovni prikaz se sastoji od novog kreativnog dizajna natpisa KURŠUMLIJA. Takođe, dopunski promotivni materijal je rađen i sa glavnim obeležjima grada, a to su Manastiri Stefana Nemanje. Manastiri su oslikani akvarel tehnikom i kvalitetnom štampom preneti na poklon kese, šolje i drugi propratni materijal.

Na ovogodišnji Festival prijavilo se preko 50 turističkih organizacija iz Srbije, a i nekoliko turističkih organizacija iz regiona.

Pored takmičarskog Festival turističkih publikacija imao je i izložbeni karakter, a Turistička organizacija Kuršumlije imala je zapaženo učešće.

Komentara: 0


#   Kruševac   Kuršumlija   Turistička organizacija   fotografije   Festival Kofer slova   Turistička organizacija Kuršumlije   Jasmina Savić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima