Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kako aktivno uključiti niška sela u redovnu turističku ponudu

rssBookmark and Share

Niš 13.09.2018. Južna Srbija Info

Juče je u Nišu održanna konferencija „UPOZNAJTE NIŠ, GRAD ZA SVA ČULA“, sa poebnim akcentom na seoski, etno i gastro -turizam.

Foto: Nj.P. Južna Srbija
Foto: Nj.P. Južna Srbija

Učesnici konferencije istakli sup poseban akcenat na promociji niških sela kao potencijalnih destinacija za odmor, gastronomski i etnološki turizam.

Na konferenciji koju je organizovao "Zapadnobalkanski institut" uz podršku Turističke organizacije Niš, učestvovovali su predavači iz Turističke organizacije Srbije, Visoke turističke škole Beograd, Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac, sa temama od značaja za razvoj seoskog turizma na prostoru grada Niša i okoline. 

Koinfernciju su otvorili Uorš Parlić direktor TON-a i Marko Stefanović direktor Zapadnobalkanskog instituta, koji je ujedno bio i modretator skupa.

Važnost konferencije prepoznali su i iz Upravnog odbora TON-a, na čelu sa predsednikom Nikolom Cvetkovićem, kao i veliki broj novinarskih ekipa.

O otkrivenim i neptkrivenim mestima, na turističkoj maši Niša govorila je 
Tijana Stefanpvić iz Turističke organizacije Niša.

Potencijale za razvoj ruralnpog, agro i etno turizma u Srbiji, predestavio je,
Pavle Đukić iz Turističke prganizacije Srbije.

Veliku pažnju izazvalo je izlganje Slaveke Nedeljković. inače stučnjak za ruralni turizam, koja je govorila o primerima dobre prakse turizma u seoskim sredinama u Srbiji.

Ivica Stančić iz Visoke poljporivredno-prehrambene škole u Prokuplju, govorio je o lovnom i gastro turizmu na jugu i istoku Srbije i njegovim potencilalima.

Na konfernciji su se mogle čuti odlične ideje o potencijalu i razvoju ove vrste turizma, a učesnici su se složili da je ovakav skup samo polazna tačka i da će se u narednom periodu češće viđati i ramenjivati iskustva, a sve u cilju razvoja seoskog turizma.

Komentara: 0


#   Niš   turizam   konferencija   Uroš Parlić   gastro turizam   etno   seoski turizam   Marko Stefanović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima