Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Turistička organizacija opštine Kuršumlija: Najveće intersovanje za novi hotel "Planinka"

rssBookmark and Share

Kuršumlija 04.03.2023. Južna Srbija Info

Međunarodni sajam turizma u Beogradu pod sloganom „Kad je odmor nije teško“ uspešno je održan 44. put u periodu od 23. do 26.02.2023. godine.

Turistička organizacija opštine Kuršumlija: Najveće intersovanje za novi hotel "Planinka"

Sajam turizma posetilo je oko 40.000 posetilaca, više od 10 ministara iz evropskih država, a učešće je uzelo preko 350 izlagača iz 33 zemalja sveta, među kojima je i osam novih država sa afričkog kontinenta.

Sajam je svečano otvorio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da će sve koji dođu u Srbiju dočekati dobrodošlica i da su napravljeni veliki pomaci kada je turizam u pitanju. Na sajmu su među zvanicama takođe bili ministri Vlade Srbije, kao i ambasadorka Kine Čen Bo. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma bila je Narodna Republika Kina.

Turistička organizacija opštine Kuršumlija nastupila je na međunarodnom sajmu turizma u okviru Turističke organizacije regije Kopaonik, prezentujući turističku ponudu opštine – bogato kulturno nasleđe Kuršumlije, srednjovekovne manastire, brojne suvenire i proizvode domaće radinosti, prirodne lepote i banjski turizam, koji zadovoljavaju sve potrebe ljubitelja spa putovanja, ali i aktivnog upoznavanja svih lepota topličkog kraja.

Najveće interesovanje vladalo je za otvaranje hotela „Planinka“ u Kuršumlijskoj Banji  sa kojom je Kuršumlija postala jedinstvena opština u Srbiji koja na svojoj teritoriji ima tri banje, tri reke, prirodni fenomen Đavolju Varoš, kulturno istorijsko nasleđe iz 12. veka i brojne dodatne sadržaje, istakla je direktorka Turističke organizacije opštine Kuršumlija Jasmina Savić.

Direktorka Turističke organizacije opštine Kuršumlija održala je i niz poslovnih sastanaka. Dogovorena je zajednička promocija sa Turističkim organizacijama članicama Turističke organizacije regije Kopaonik. Održan je i sastanak Turističke organizacije Srbije.

Štand Turističke organizacije Kuršumlije, u hali 4 Beogradskog sajma, posetili su ministar turizma i omladine Husein Memić, državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Milena Popović, predsednik Opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić, i direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

 

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Kuršumlijska Banja   Turistička organizacija Kuršumlije   Planinka AD   Sajam turizma Beograd
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima