Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

13 filmova i 50 glumca na Fimskim susretima u Nišu

rssBookmark and Share

23.08.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Kako je danas rečeno na konferenciji za novinare u Oficirskom domu, koji će narednih sedam dana biti filmski i pres centar, sve je spremno za početak 52. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

"U Tvrđavi na Letnjoj pozornici, najvećem bioskopu pod odtvorenim nebom na Balkanu, sjatiće se ovih dana na hiljade ljubitelja filmova i i posetilaca željnih bliskih susreta sa filmskim zvezdama“, izjavio je Srđan Savić, direktor NKC- a i direktor Filmskih susreta.

Festival počinje u četvrtak projekcijom dva filma „Stado“, Nikole Koja i Ustav republike Hrvatske u režiji Rajka Grlića.

Na pozornicu će sutra izaći 50 glumaca, što je rekord od osnivanja Festivala, rekao je umetinički direktor i glumac Vladan Živković.

Alternetiva Letnjoj pozornici u Tvrđavi je bioskop Sineplkes, ako bude loših vremenskih uslova.

Sam festival biće obogaćen pratećim manifestacijama, izjavio je direktor Saveta festivala i direktor TON-a, Uroš Parlić.

On je ranije istako da Filmski susreti jesu jedan od najvažnijih brendova, a sigurno najstariji, po kojem je grad na Nišavi poznati širom sveta.

Dobitnica nagrade za životno delo „Pavle Vuisić“ je Svetlana Ceca Bojković, kojoj će nagrada biti uručena prvog dana festivala, na samom otvaranju.

Ovogodišnji žiri Festivala je u sastavu, predsednik Jelica Sretenović i Ivan Bekjarev i Minja Filipović, kao članovi .


#   glumci   film   Srđan Savić   Filmski susreti   Uroš Parlić   Pavle Vuisić   Ivan Bekjarev   Vladan Živković   Jelica Sretenović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima