Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sotirovski: Akva-park u Niškoj Banji biće završen po planu, do kraja godine

rssBookmark and Share

Niška Banja 14.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je sa svojim timom obišla radove na izgradnji akva-parka kod Niške Banje. Ovaj projekat, koji je jedna od najvećih investicija finansiranih iz gradskog budžeta u mandatu ove gradske vlasti, pokazuje ambiciju i posvećenost da se Niš i njegova okolina obogate sadržajima koji će doprineti turističkoj i rekreativnoj ponudi grada.

Foto: Glas juga skrinšot
Foto: Glas juga skrinšot

Iako je pre nekoliko meseci izrazila nezadovoljstvo dinamikom radova, gradonačelnica sada obećava da će radovi biti završeni po planu, do kraja godine. Istakla je da su izvođači radova imali poteškoće zbog podzemnih voda i drugih problema na terenu, ali da će projekat biti realizovan u predviđenom roku.

Akva-park na Loznom kalemu prostiraće se na 5,4 hektara, a grad je u njegovu izgradnju uložio 1,7 milijardi dinara. Očekuje se da će ovaj kompleks, kada bude otvoren, značajno doprineti turističkoj privredi grada, privlačeći posetioce kako iz Niša, tako i iz drugih delova zemlje i regiona.

Osim toga, očekuje se da će oko 100 ljudi naći posao u okviru akva-parka, što će dodatno doprineti lokalnoj ekonomiji i zapošljavanju. Takođe, u planu je i izgradnja parkinga za 500 vozila, što će olakšati pristup ovom turističkom kompleksu i omogućiti udoban boravak posetiocima.

Dragana Sotirovski ističe da su neki od problema sa kojima su se suočavali nedostatak radne snage, kao i ekonomska i energetska kriza. Ipak, uz predanost i zalaganje svih uključenih, očekuje se da će akva-park postati jedno od prepoznatljivih obeležja Niške Banje i doprineti razvoju turizma i privrede grada.


#   Dragana Sotirovski   Niška Banja   akva-park   Lozni kalem
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima