Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ambasadorka Francuske posetila Pirot

rssBookmark and Share

Pirot 18.11.2015.

Ambasadorka Francuske u Srbiji, Kristin Moro, posetila je danas pirotsku Gimnaziju.

Ambasadorka Francuske posetila Pirot

Ona je razgovarala sa direktorom škole, učenicima i profesorima bilinglavnih odeljenja a  prisustvovala je i  nastavi koja se odvija na francuskom i sprskom jeziku.

Direktor Gimnazije Bratislav Krstić zahvalio se ambasadorki Moro na poseti. Po njegovim rečima, tokom posete, bilo je reči i o mogućnostima stipendiranja učenika koji završe bilingvalno odeljenje pirotske Gimnazije.

– Ukazala nam je čast ovom posetom. Ove godine ćemo imati maturante bilingvalnog odeljenja prve generacije. Sve su to izuzetno dobri đaci koji će nastaviti studije. Razgovarali smo između ostalog I o stipendiranju. Doći će predstavici Francuskog instituta i objasniti učenicima sve mogućnosti studiranja i stipendiranja - rekao je Krstić.

Pirotska Gimnazija već tri godine ima odeljenje sa dvojezičnom nastavom. Bilingvalno odeljenje otvoreno je uz pomoć Ministarstva prosvete, Francuskog instituta u Beogradu, Kompanije “Tigar Tajers”, čiji je vlasnik francuski ”Mišlen” i Opštine Pirot.

U toku dana francuska ambasadorka srela se i sa načelnikom Pirotskog upravnog okruga Dimitrijem Vidanovićem. Na sastanku je bilo reči o zaštiti Stare planine, a ambasadorka se posebno zahvalil građanima Pirota na solidarnosti koju su iskazali nakon terorističkih napada u Francuskoj.

Pirotske vesti


#   Pirot   Pirotski okrug   gimnazija   Francuska   ambasador   Mišlen   Dimitrije Vidanović   ambasadorka Francuske   Kristin Moro   Bratislav Krstić   Pirotska gimnazija   Pirotske vesti
@pirotskevesti @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima