Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Albanci šumokradice pucali na policiju, ranjen jedan od lopova

rssBookmark and Share

Kuršumlija 28.08.2014. Novosti

Oružani incident na administrativnoj liniji kuršumlijske opštine sa KiM, povređen jedan od Albanaca

Albanci šumokradice pucali na policiju, ranjen jedan od lopova

Albanski šumokradica povređen je u sredu popodne u reonu kuršumlijskog sela Orlovac, na administrativnoj liniji sa Kosovom, u razmeni vatre između policije i grupe Albanaca koji su na tom području krali šumu. Kako je saopštila policija, oružaniincident se dogodio kada je policijska patrola otkrila grupu šumokradica sa područja podujevske opštine koji su ilegalno seklidrveće u selu udaljenom dvadesetak kilometara od Kuršumlije.

Policija je tom prilikom zatekla šumokradice sa pet traktorskih prikolica punih drva, a lopovi su otvorile rafalnu vatru. Patrola je uzvratila pucnjavom. Jedan Albanac je ranjen u potkolenicu, dok su ostale šumokradice pobegle. Među pripadnicima policije nije bilo povređenih. Ranjeni šumokradica, koji je kod sebe imao „kalašnjikov“, prebačen je u kuršumlijski Dom zdravlja, gde mu je ukazana prva pomoć, a potom u prokupačku bolnicu.

Inače, pripadici policije koji kontorlišu administrativnu liniju kuršumlijske opštine sa Kosovom ističu da su ilegalne seče šume na ovom području poslednjih desetak dana učestale, ali da krađa šume od strane Albanaca sa Kosova traje poslednjih petnaestak godina, od dolaska međunarodne zajednice na KiM.


#   Kuršumlija   Dom zdravlja   Kosovo i Metohija   krađa   Albanci   ranjavanje   šuma   prva pomoć
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima