Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Apel da se imenuje načelnik PU Niš

rssBookmark and Share

Niš 11.03.2012. Autor : S.R. |

Sindikat srpske policije apelovalovao na ministra Ivicu Dačića da se dogovori sa direktorom policije i hitno postave načelnika policijske uprave u Nišu .

Apel da se imenuje načelnik PU Niš

Zbog narušenog sistema subordinacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, na teritoriji Policijske uprave Niš intenziviraju kriminalne aktivnosti koje su se sinoć ispoljile u oružanom obračunu u samom centru grada.

Sindikat srpske policije (SSP) je više puta dao sada zahtevao od nadležnih da iznađu rešenje i postave načelnike u PU Niš i Novi Sada.

Međutim, i pored javnog obećanja ministra Ivice Dačića rezultata i dalje nema.

-Ko i kako upravlja ovim ministarstvom ako nije u stanju da od 47.000 zaposlenih odabere kvalitetne kadrove za mesto načelnika policijskih uprava? Ili se protivno Ustavu traži politička pripadnost, podobnost i poslušnost dok se stručnost i profeseonalizam stavlja u drugi plan ? , Pitaju se u Sindikatu policije.

Iz sindikata su apelovali na ministra Ivicu Dačića da se dogovori sa direktorom policije i hitno postave prvog čoveka Niške policije koji će biti odgovoran za uspostavljanje efikasne strategije i operativnog plana za razbijanje očigledno operativnih spoljnih kriminalnih grupa i tek stvorenih u Nišavskom okrugu.


-Smatramo da građani ne smeju trpeti posledice nesavesnosti državne uprave, loše organizacije ili političkih neslaganja koji su sve očitiji u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije , Kažu u Sindikatu policije.

Nako sinoćnje pucnjave u centru Niša i Mladi Liberalno demokratske partije u Nišu zatražili su hitno imenovanje načelnika niške policije jer kako kažu građani više od dve godine strahuju za svoju sigurnost u gradu koji nema šefa policije.

-Dok se političari na vlasti prepucavaju i prebacuju odgovornost sa jednog resora na drugi, mi Nišlije se plašimo, strahujemo za sopstvenu sigurnost! Nas mlade apsolutno ne zanima da li je to u nadležnosti ministra Ivice Dačića, direktora policije Milorada Veljovića, predsednika Skupštine grada Mileta Ilića, gradonačelnika Niša Miloša Simonovića, mi želimo hitno rešavanje ovog problema“, Izjavio je koordinator Mladih LDP-a Ilija Đorđević.


#   Niš   Ilija Đorđević   Novi Sad   PU Niš   Sindikat srpske policije (SSP)
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima