Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Braća uhapšena zbog ubistva mesara

rssBookmark and Share

22.10.2012. Autor: S.Popović

Policija je privela i zadržala braću Ivicu Dinić (37) i Marka Dinića (28) iz Niša zbog sumnje da su ubili vlasnika lanca mesara „Dakom“ Slobodana Marinkovića (62), saopšteno je danas iz niške Policijske uprave.

Braća uhapšena zbog ubistva mesara

Marinković je ubijen 1. oktobra ove godine u 7.20 časova u selu Mrarmor u svom automobilu kada je krenuo na posao.

Posle mere zadržavanja, osumnjičeni će biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Nišu, navedeno je u saopštenju Niške policije.

Marko i Ivica Dinić su sinovi Duška Dinića, vlasnika niškog restorana „Lion", koji je pokojni Marinković, na ime duga i sudske presude, trebalo da preuzme 1. oktobra ove godine, na dan kada je mučki ubijen.

Marinković je usmrćen sa pet hitaca kroz prozor svog „mercedesa na ulazu u stočnu pijacu u Mramoru 1. oktobra u 7.20 časova. On je bio jedan od najbogatijih Nišlija, a njegova firma „Dakom" poslednjih godina preuzela je primat na tržištu mesa u ovom delu Srbije.

Mnogi mu dugovali

-Biznis je odmah prepoznat kao motiv ubistva. Marinković nije dugovao nikome, ali su njemu dugovali mnogi. Dan posle ubistva istraga je usmerena upravo na Diniće jer je njihov porodični restoran zbog dugova Marinković trebalo da preuzme. To su odmah nakon početnog šoka policiji ispričali Marinkovićevi najbliži saradnici i članovi porodice, znajući pod kakvim je pritiskom bio zbog činjenice da treba da preuzme restoran, navode u policiji.


#   braća
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima