Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Devetogodišnjeg dečaka napao čopor pasa lutalica

rssBookmark and Share

10.06.2013. Autor: Rts

Čopor pasa lutalica krajem prošle nedelje napao je Dejana i devetogodišnjeg Aleksandra

Devetogodišnjeg dečaka napao čopor pasa lutalica

Nišlija Dejan Andrić skrenuo je pažnju na probleme koje građanima stvaraju psi lutalice. Zbog učestalih napada na prolaznike, radnici JKP "Medijana" intervenišu gotovo svakodnevno ali, kako kažu, uz velike probleme.

Aleksandar Jovanović kaže da je prema njima pojurilo pet-šest pasa, ali da je uspeo da pobegne i uđe u zgradu neozleđen.

Dejan Andrić kaže da je uspeo da Aleksandra upozori i natera u beg, ali da bih zadržao pse morao je, kako kaže, da se upusti u okršaj sa njima.

Slične scene ovde nisu retkost. Bogdanu Stojančić psi su napali pre mesec dana: "Cele noći sam bila na hirurgiji, u hitnoj i kod neuropsihijatra. Još imam traume."

Psi lutalice tu nalaze utočište jer su, kaže Dejan, neki njegovi susedi na groblju napravili divlji azil za pse i tako oskrnavili grobove. Radnici Javnog komunalnog preduzeća Medijana, zaduženi za hvatanje pasa lutalica, ovde intervenišu gotovo svakodnevno, ali uz velike probleme.

"Ne dozvoljavaju nam da hvatamo pse lutalice, gađaju nas krompirima i jajima", kaže Aleksandar Stojanović iz JKP Medijana.

Iako često nailazi na takve reakcije, ova služba godišnje uhvati blizu hiljadu pasa, kojima obezbeđuje potreban tretman u prihvatilištu.

Direktor sektora Higijena JKP Medijana Ljuborad Stevanović kaže da prvo sledi pregled pasa, sterilizacija, vakcinisanje, čipovanje, a posle 20 do 30 dana, nakon oporavka, psi se, dodaje, vraćaju tamo gde su uhvaćeni.

Trajno rešenje je, kažu, azil za pse, za šta u ovom trenutku nema para. Procenjuje se da na ulicama Niša ima između dve i tri hiljade pasa lutalica, a napadi na prolaznike nisu retki.

Samo u prošloj godini 28 građana zatražilo je odštetu zbog ujeda pasa, što je Medijanu koštalo četiri miliona dinara.


#   lutalica   Aleksandar Jovanović   psi lutalice   Azil za pse   Aleksandar Stojanović   Ljuborad Stevanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima