Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DNK potvrdio identitet ubijenog mladića

rssBookmark and Share

03.02.2013. Izvor: Telegraf

Rezultati DNK analize, koji su pre dva dana stigli u nišku Policijku upravu, potvrdili su da je Đorđe Stojanović(32) osoba koja je prošle nedelje stradala prilikom eksplozije bombe podmetnute pod automobil u Knjaževačkoj 151.

DNK potvrdio identitet ubijenog mladića
Mada je skoro sigurno bilo da se radi baš o ovom mladom Nišliji, zbog nemogućnosti da se izvrši prepoznavanje, naložena je DNK analiza kojom je sa sigurnošu potvrđen identitet žrtve.

Stojanović je stradao kada je za sada nepoznato osoba daljinskim uređajem aktivirala eksplozivnu napravu postavljenu pod njegov “fiat punto”. Od siline eksplozije potpuno je uništena prodavnica obuće, kraj koje je vozilo bilo parkirano, a popucala su stakla na mnogim stanovima.

Telo preminulog prebačeno je na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije i identifikacije, ali kako je novinarima rečeno u ovoj ustanovi, zbog velikog oštećenja tkiva, vizuleno prepoznavanje nije bilo moguće.

Naime, sva odeća, sem jedne patike, je potpuno izgorela, pa je i ova okolnost onemogućila sigurnu identifikaciju, zbog čega je odlučeno da se ide na analizu biološkog materijala.

Motivi Stojanovićevog ubistva se i dalje utvrđuju a policija je ispitala više desetina ljudi koje je poznavao pokojni mladić. Policiji su za sada najinteresantnije osobe od kojih je mladić pozajmljivao novac, jer se njegovi dugovi procenjuju na više stotina hiljada evra. Među onima sa kojima je policija razgovarala je i nekoliko pripadnika niške Policijske uprave koji su Stojanovića privatno poznavali i takodje mu davali novac na pozajmicu.

Spekulacije da je pokojni Stojanović dugovao mnogima i to ogromne sume novca potvrđuju i sudski postupci koji se protiv njega vode pred niškim sudovima. Jedan od njih je pravosnažno okončan, a radi se o tužbi koju je protiv Stojanovića podneo jedan Kruševljanin, kojom je tražio povraćaj od čak 450.000 evra. Kako se navodi u ovoj sudskoj odluci, on je taj novac je dao Stojanoviću, da bi ga konvertovao u dinare, s obzirom na to da je ova porodica vlasnik menjačnice “Cekin”. Međutim, kako nije dobio dinare niti su mu vraćeni evri, obratio se sudu koji je uvažio njegov tužbenih zahtev.

Stojanovići su na ovu odluku izjavili reviziju o kojoj treba da odluči Vrhovni Kasacioni sud.


#   policija   Institut za sudsku medicinu   Vrhovni kasacioni sud
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima