Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gori velika površina rastinja na Staroj planini, požar sa bugarske strane proširio se na Srbiju

rssBookmark and Share

Stara planina 28.10.2019. Južna Srbija Info

Požar koji je juče zahvatio veliku površinu niskog rastinja na bugarskoj strani Stare planine, proširio se na Srbiju. Požar i dalje bukti, a brojne ekipe vatrogasaca Sektora za vanredne situacije Pirot su na terenu i daju svoj maksimum, saznajemo nezvanično.

Ilustracija
Ilustracija

Za sada, nema informacija iz Rusko-srpskog humanitarnog centra o razemeri požara, o šteti i evenrualnom stradanju, divljih i domaćih životinja.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić saopštio je da nema ugroženog stanovništva, niti objekata, i da su na terenu sva raspoloživa sredstva i ljudstvo Sektora za vanredne situacije koji rade na lokalizaciji požara.

"Ističem takođe da trenutno ne postoje uslovi za gašenje iz vazduha zbog zadimljenosti, te samim tim ni za angažovanje letelica u gašenju požara", rekao je Marić.

Prema trenutnim podacima, vatrom je zahvaćeno nekoliko desetina hektara.

Vatrogasci su na terenu i pokušavaju da lokalizuju požar.

U intervenciji na izuzetno nepristupačnom terenu učestvuje 57 vatrogasaca-spasilaca iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Niš, Zaječar, Leskovac, Smederevo i Pančevo sa 19 vozila.

Uskoro opširnije..


#   Stara planina   požar   vatrogasci   Predrag Marić   sektor za vanredne situacije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima