Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Incident u pirotskoj bolnici

rssBookmark and Share

Pirot 11.07.2014. RTS

U centralnoj laboratoriji pirotske opšte bolnice pacijent, najpre verbalno, a potom i fizički nasrnuo na laborantkinju. Nakon prijave zaposlenih, policija je privela pacijenta.

Incident u pirotskoj bolnici

Laborantkinja Mariva Rančić, napadnuta je dok je delila rezultate laboratorijskih analiza. Pacijent je u više navrata pretio i tražio da mu se hitno izdaju rezultati, a onda je i fizički nasrnuo na laborantkinju, javlja dopisnik RTS-a iz Pirota.

"Ja sam se javila na telefon, u tom trenutku je on razvalio vrata, koja su inače bila zaključana, uleteo je u prostorije šaltera, udario mi slušalicu koja mi je ispala, počupao me za kosu , pesnicom me udario u bradu", opisuje laborantkinja Mariva napad pacijenta.

U Centralnoj laboratoriji u Pirotu kažu da su u ovoj službi velike gužve pa često dolazi do verbalnih sukoba, ali da je ovo prvi fizički napad na zaposlene.

"Ima dana kada hoće da psuju, da vređaju, maltene svi bi da uđu odjednom u laboratoriju," kaže Marina Stevanović, glavna laborantkinja.

Dr Dragana Madić specijalista kliničke biohemije ističe da dijagnoze pacijenata i narušeno zdravstveno stanje nikako ne mogu biti opravdanje za fizičo nasrtanje na zdravstvene radnike.

Centralna laboratorija u Pirotu dnevno primi između sto i sto pedeset pacijenata sa teritorije čitavog pirotskog okruga.

Zaposleni smatraju da bi reorganizacija mogla biti jedno od rešenja za smanjenje gužvi i normalno funkcionisanje ove službe.


#   Pirot   bolnica   nasilje   laboratorija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima