Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izrešetan automobil supruge bivšeg gradonačelnika

Bookmark and Share

Kosovska Mitrovica 07.04.2014. Tanjug

U centru Kosovske Mitrovice, nešto posle 20 sati, došlo je do pucnjave u kojoj, na sreću, nije bilo povređenih.

Izrešetan automobil supruge bivšeg gradonačelnika

Nepoznati napadač pucao je iz automatskog oružja na vozilo marke "citroen" bez registarskih oznaka, koje je bilo parkirano u jednoj od glavnih ulica u Kosovskoj Mitrovici.

Vozilo u koje je večeras nepoznati napadač ispalio više hitaca u Kosovskoj Mitrovici je vlasništvo supruge bivšeg gradonačelnika Gračanice Bojana Stojanovića, koji je ocenio da se radi o politički motivisanom napadu.

Stojanović je izjavio da je vozilo, koje se večeras našlo na meti napadača, vlasništvio njegove žene i da je on sa njim u poslepodnevnim časovima došao u posetu porodici supruge koja je rodom iz Mitrovice.

"Sa vozilom na koje je pucano iz vatrenog oružja danas u Mitrovicu stigli smo ja, moja supruga, maloletno dete i vozač. Na svu sreću, nema ljudskih žrtava, ima samo materijalne štete", rekao je on.

Stojanović je naglasio da u narednom periodu neko mora da obrati pažnju na ovakve događaje i da on može predstavnicima međunarodne zajednice i policije da kaže ko su potencijalni inspiratori ovog napada.

"Mesecima i godinama upozoravam na jednu istu grupaciju ljudi koja permanentno podiže tenzije. Ja sam i u pisanoj formi njih obaveštavao i o pojedinicima i o grupacijama i ovo stvarno nema smisla. Ili će jednom da stane ili će na Kosovu biti banditi, ne pričam samo o Mitrovici, govorim o celom Kosovu", kazao je bivši gradonačelnik Gračanice.

Prema njegovim rečima, inspiratori su jasni.

Radi se o političkim klanovima i ako oni mogu da rade šta hoće i u našim domovima, da jedni na druge ovako dižemo ruke, onda mislim da ovo neće dovesti nigde srpski narod, poručio je Stojanović.

Nakon pucnjave večeras, na lice mesta je došla Kosovska policija i osigurala mesto incidenta da bi započela istraga.

Počinioci i motivi napada zasad nisu poznati.


#   gradonačelnik   policija   automobili   Kosovska Mitrovica   pucnjava
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima