Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Još jedan tovar robe zaustavljen na Gradini

rssBookmark and Share

Dimitrovgrad 20.03.2016. Južna Srbija Info

Carinici su na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja još jednog tovara punog neprijavljene tekstilne robe, među kojom se nalazilo i dosta one sa krivotvorenim robnim markama.

Još jedan tovar robe zaustavljen na Gradini

Roba je u zemlju ušla 15. marta 2016. godine u kamionu koji je iz Turske išao ka Beogradu, a uvoznik je firma iz Subotice. Na putu ka svom krajnjem odredištu, kamion je zbog sumnje da se u njemu nalazi i deo neprijavljene robe, zadržan radi detaljnog pregleda.

Nakon višečasovnog sravnjivanja realnog stanja sa onim koje je navedeno u dokumentaciji, utvrđeno je da je neprijavljeno bilo gotovo 35.000 tekstilnih artikala čija se vrednost procenjuje na oko 30 hiljada evra.

Među neprijavljenom garderobom najviše je bilo donjeg veša – preko 14.500 komada, zatim majica, preko 8.000, donjih delova trenerki, dečjih bodija, ali i kuhinjskih krpa, peškira i platna.

Među robnim markama za koje se sumnja da su krivotvorene našle su se i ''Disney'', ''Cars'', ''Garfield'', ali i ''Boss'', ''Calvin Klein'', ''Armani'' i dr.


#   Dimitrovgrad   Gradina   carina   šverc   Uprava carina   krivotvorena roba
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima